Wedden op WK 2018

Voor de Nederlandse voetbalfans wordt het WK 2018 een toernooi vol tegenstrijdigheden. Natuurlijk zullen er veel wedstrijden te zien zijn waarbij je echt op het puntje van de stoel zit. Scoort Duitsland op het allerlaatste moment en verovert het daarmee een plek in de finale? Of zijn het juist de Argentijnen en Brazilianen die de show stelen met hun kunsten op het voetbalveld? Bij spannende wedstrijden zit je vast thuis of in de kroeg te kijken. Met plezier, al voel je toch die teleurstelling dat Nederland er niet bij is. Want het had zo mooi kunnen zijn… De spanning wanneer Oranje het veld oploopt, moet je in 2018 missen. Dan maar extra spanning creëren door te gaan gokken op het WK. Zo worden zelfs de meest oninteressante wedstrijden interessant.

Een strijd in 11 Russische speelsteden

Heel de wereld kijkt inmiddels uit naar donderdag 14 juni. Op die dag vind de aftrap plaats van het WK 2018. De openingswedstrijd wordt gespeeld tussen Rusland en Saoedi-Arabië. Dit gaat bij lange na niet de beste wedstrijd van het toernooi zijn, maar het WK is in ieder geval begonnen!

De gewoonte is natuurlijk dat het organiserende land de openingswedstrijd mag spelen. Voor dit WK zijn we dus in Rusland. Er zijn in totaal 11 speelsteden: Sint-Petersburg, Sotsji, Kazan, Saranks, Jekaterinenburg, Volvograd, Rostov, Nizjni Novgorod, Kaliningrad, Samara en natuurlijk Moskou. Het Loezjniki-stadion in de Russische hoofdstad is zowel toneel voor de openingswedstrijd als voor de grote finale van 15 juli 2018. Eén ding is zeker: Nederland gaat die felbegeerde beker niet mee naar huis nemen. Maar wie van de deelnemende landen doet dat wel?

De kanshebbers en zij die er in 2018 niet bij zijn

De kwalificatie voor het WK was een harde strijd. Nederland is gesneuveld, al zijn er nog meer landen niet bij die we toch verwacht (en misschien zelfs gehoopt) hadden te zien. Opvallende afwezige is Chili. In 2016 was dit land nog de grote winnaar van de Copa América door die andere favoriet, Argentinië, te verslaan. Bij de kwalificatie voor het WK verliep het minder soepel, met veel rouwende Chilenen tot gevolg.

Vanaf het Afrikaanse continent missen we voetballanden als Ghana en Kameroen. Ook de Verenigde Staten en Wales zijn tijdens het WK 2018 niet van de partij. Vooral dat laatste zullen veel voetbalfans jammer vinden. Want waar Gareth Bale tijdens het EK 2016 nog veel harten wist te veroveren, is hij er dit keer dus niet bij. Gelukkig zijn er genoeg teams over die de strijd met elkaar aangaan. Er zijn 32 landen die zich hebben gekwalificeerd, en uiteindelijk komt er hopelijk een droomfinale.

Zoals bij elk WK zijn er een aantal favorieten. Veel bookmakers zien de Duitsers dit keer wel winnen. Ook echte voetballanden als Brazilië en Argentië doen het in het bij de wedkantoren goed. En wat te denken van Frankrijk, Portugal en Spanje? Frankrijk redde het in 2016 niet in eigen land, dus misschien is het tijd voor een revanche. Hoe dichter het WK bij komt, hoe meer er duidelijk gaat worden over deze kanshebbers. De sterspeler kan zomaar geblesseerd raken zodat het team het zonder hem moet doen. Maar wie weet zorgt dit juist wel voor extra motivatie. Uiteindelijk moet het allemaal in die 90 minuten van de wedstrijd gebeuren. Anders kan de droom na de groepsfase al aan diggelen liggen.

Van de groepsfase tot de finale

Het eerste officiële wereldkampioenschap voetbal werd in 1930 gespeeld. Uruguay was gastland, en dat niet alleen. De Uruguayanen mochten zich namelijk ook de allereerste wereldkampioen noemen. In de beginjaren deden er nog maar een paar landen mee. Tegenwoordig zijn er zoveel geïnteresseerden dat er eerst een kwalificatietoernooi, waarvan er 32 landen overblijven. Vanaf 2026 wordt dit aantal overigens uitgebreid naar 48.

De 32 gekwalificeerde landen hopen via de groepsfase, de achtste finale, de kwartfinale en de halve finale door te stomen naar dé wedstrijd van het toernooi: de grote finale. Ronde na ronde zullen er weer favorieten afvallen, soms verdiend en soms zeer onverdiend na een lange, harde strijd. Het unieke aan een WK is dat er veel meer emoties meespelen dan bij een gewone wedstrijd. Dat maakt het ook lastiger om te voorspellen hoe het duel op de grasmat gaat verlopen. De bookmakers hebben er stuk voor stuk een mening over. Toch maak jij misschien wel een andere inschatting van de wedstrijd. Dan heb je meteen het perfecte duel gevonden om een paar tientjes of zelfs een paar honderd euro op in te zetten.

Maak het WK 2018 weer spannend door te gokken

Tijdens zo’n groot toernooi als het WK wordt er opeens overal om je heen gegokt. Op het werk, de sportclub, met een groep vrienden: iedereen maakt wel een pot. Leuk natuurlijk, maar zorg wel dat je geld overhoudt om bij een bookmaker in te zetten. Daar heb je namelijk veel meer mogelijkheden als het op gokken aankomt.

De grote vraag tijdens een WK is: wie gaat er met de titel vandoor? Dit is zeker een mooie weddenschap. Nog leuker wordt het wanneer je per wedstrijd een weddenschap aangaat. Zo’n openingsduel tussen Rusland en Saoedi-Arabië wordt opeens interessant als je een 1×2 weddenschap aangaat, geld inzet op de eerste speler die scoort of je richt op de vraag of er meer of minder dan twee doelpunten gaan vallen. Bij bookmakers heb je de mogelijkheid om vóór het begin van een wedstrijd een weddenschap af te sluiten. Qua populariteit worden deze pre-match weddenschappen langzamerhand wel ingehaald door live weddenschappen. Ook tijdens het WK 2018 kun je onder de wedstrijd naar de website van de bookmaker gaan en jouw voorspelling doorgeven. Doordat je direct kunt reageren op wat er op het veld gebeurt, voel je 90 minuten lang spanning. En misschien wel langer, want wie weet wat de verlenging brengt. Wie durft nu nog te beweren dat het WK 2018 een teleurstelling wordt?

Algemene- en bonusvoorwaarden van de betreffende bookmaker zijn van toepassing. Deze site is alleen toegestaan voor 24 jaar of ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, hands24x7.nl.
Deze content mag niet gedeeld worden met minderjarigen.

Copyright © 2017 Weddenvoetbal.nl. Alle rechten voorbehouden.