Spelregels bij voetbalwedden

Voetbalweddenschappen trekken meer en meer gokkers. Het lijkt ook zo makkelijk. Je zoekt een wedstrijd uit, geeft je voorspelling door en dan is het wachten tot je de winst binnen kunt harken. Maar werkt het echt zo makkelijk? Zeker niet! Als je succesvol wilt zijn met je sportweddenschappen, dan moet je je aan een aantal spelregels houden. Dat begint al bij een goede voorbereiding en het uitzoeken van de juiste wedstrijd. En dan hebben we het nog niet eens over de emoties die je onder controle moet zien te houden. Misschien is het volgen van de spelregels online wel belangrijker dan wanneer je één van de fysieke wedkantoren binnenloopt. Je zit achter je computer of je mobiel en je kunt op elk moment een weddenschap plaatsen. Die vrijheid is fijn, al moet je dan wel extra goed weten hoe een succesvol gokker te werk gaat.

Welke elementen zijn belangrijk bij het wedden op voetbal?

Wie weleens kookt, weet dat de juiste mix van ingrediënten essentieel is. Dat is bij het wedden op voetbal niet anders. Je hebt in de eerste plaats een goede en betrouwbare bookmaker nodig. In de afgelopen jaren zijn er steeds meer online bookmakers bij gekomen. Wij kijken alleen naar een veilig en Europees aanbod van aanbieder in sportweddenschappen. Zo weet je zeker dat je een veilig platform gevonden hebt om op te gokken.

Er zijn natuurlijk nog veel meer essentiële elementen voor de perfecte voetbalweddenschap. De competitie en wedstrijd die je uitzoekt, is bijvoorbeeld bepalend voor of je wint of niet. Soms is het verleidelijk om voor een weddenschap te gaan met hoge quoteringen. Want hoe hoger deze zijn, hoe meer winst je maakt. Maar hiermee loop je wel risico. De bookmaker durft het niet voor niets aan om deze hoge quoteringen op de website te publiceren. De kans dat je verliest is groot, dus ga op zoek naar een verstandige middenweg.

Over verstandig gesproken… een succesvolle gokker weet zijn of haar emoties uit te sluiten. Het gaat om de feiten, en daar baseer je je voorspelling op. Luister ook naar je verstand wanneer het om geld gaat. Het is nooit verstandig om meer geld in te zetten dan je wilt verliezen. De wedstrijd kan immers altijd anders verlopen dan je verwacht. Maar als je de juiste spelregels volgt, is de kans het grootst dat je op lange termijn succesvol bent.

Spelregel 1: kies een bookmaker die bij je past


Je gokavontuur begint met het uitkiezen van de juiste bookmaker. Of meerdere bookmakers, zoals je wilt. Het voordeel als je meerdere accounts hebt, is dat je de quoteringen bij elke weddenschap met elkaar kunt vergelijken. Natuurlijk ga je dan voor de bookmaker waar het meeste geld te winnen valt. 
Wie net begint met gokken, kan zich het beste richten op één bookmaker. Zo houd je overzicht en heb je alle kans om het voetbalwedden goed onder de knie te krijgen. Het is wel belangrijk dat je een bookmaker kiest die bij je past. Kijk bijvoorbeeld eens rond op verschillende platforms. Je merkt dan al snel dat de ene website net iets overzichtelijker is en sneller werkt dan de andere. Of misschien vind je het design gewoon mooi zodat je in een omgeving gokt waarin je je echt thuisvoelt. De verschillen in aanbod en bonusacties kunnen ook bepalend zijn voor je keuze. Zelfs zoiets kleins als een VIP club of een goede klantenservice zijn voor jou wellicht reden om voor een bepaalde bookmaker te gaan. In feite maakt het niet uit waar je voor kiest, als de bookmaker maar bij je past. Er is alleen één ding waar je wel naar moet kijken: de licenties. Zorg dat je een bookmaker kiest met een officiële licentie voor online gokken zodat je zeker weet dat je op een veilig en betrouwbaar platform bent aanbeland.

Spelregel 2: ga voor de juiste weddenschap

Van sommige wedstrijden is het vooraf vrij duidelijk wie er gaat winnen. Bij een duel tussen reus Juventus en het veel minder succesvolle Cagliari Calcio gaat de winst waarschijnlijk naar de ploeg uit Turijn. Zeker als ze ook nog eens in eigen stadion spelen.

Nu zijn de quoteringen niet zo interessant wanneer je inzet op winst voor Juventus. Dus zoek je een wedstrijd uit waarbij de teams wat meer aan elkaar gewaagd zijn. Dit levert betere quoteringen op omdat de uitslag minder zeker is. Daarbij moet je je niet alleen richten op een 1×2 weddenschap. Bij deze standaard wedoptie zijn er drie uitslagen mogelijk: de thuisploeg wint (1), het wordt gelijkspel (x) of de uitploeg gaat er met de winst vandoor (2). Het is een interessante weddenschap, maar er zijn nog veel meer opties. Zet je geld eens in op de voetballer die het eerst scoort, de periode waarin het eerste doelpunt val of het aantal gele kaarten tijdens de wedstrijd. De quoteringen bij dit soort weddenschappen zijn soms beter dan bij een reguliere 1×2 weddenschap. Bovendien houd je het gokken voor jezelf interessant als je af en toe voor wat afwisseling zorgt.

Spelregel 3: verdiep je in de wedstrijd waar je op gokt

Als voetbalfan beschouw je jezelf misschien een ware kenner. Toch kunnen zelfs de grootste experts niet zonder statistieken en het laatste voetbalnieuws. Want weet jij uit je hoofd hoe de onderlinge duels in het verleden verlopen zijn? En heb je enig idee hoe fanatiek de topspits een wedstrijd ingaat als je het uitdrukt in de hoeveelheid meters die hij rent? Dit soort informatie heb je toch nodig als je de bookmaker wilt verslaan. Want dat is eigenlijk waar het om draait bij het wedden op voetbal.

Je hoeft echt geen uren al speurend op het internet door te brengen op zoek naar informatie. Goede bookmakers bieden de statistieken en het belangrijkste voetbalnieuws al op een presenteerblaadje aan. Bij de statistieken kun je de prestaties van de afzonderlijke teams en afzonderlijke spelers bekijken, maar je kunt ook de gegevens van onderlinge duels bekijken. Hoewel Juventus een topclub is, kan het zijn dat de speelstijl van een middenmoter het team gewoon niet ligt. En dat verandert de zaak. Een goede voorbereiding geeft je het inzicht dat je nodig hebt om de perfecte weddenschap aan te gaan.

Spelregel 4: houd je budget goed in de gaten

Iedereen die 18 jaar of ouder is, kan gaan gokken op voetbal of één van de andere sporten die een bookmaker aanbiedt. Dat betekent ook dat er spelers te vinden zijn uit alle lagen van de bevolking. Voor de één is een paar tientjes al veel geld, terwijl de ander gemakkelijk met duizenden euro’s gokt. Niemand kan in je portemonnee kijken, behalve jezelf. Het is dus zaak dat je het gokbudget zelf goed in de gaten houdt.

Wanneer je een weddenschap verliest, is de verleiding groot om dit te compenseren door opnieuw geld in te zetten. Maar als je eenmaal in een negatieve spiraal zit, dan kun je zomaar keer op keer verliezen. Met als gevolg dat je meer geld kwijtraakt dan je je eigenlijk kunt veroorloven. Het is dus belangrijk om vooraf je gokbudget te bepalen en je daar ook aan te houden. Dat laatste kan in het vuur van het spel lastig zijn. Gelukkig is er een manier om je budget in de gaten te houden. Bij de meeste bookmakers is het namelijk mogelijk om een dag-, week- of maandlimiet in te stellen. Zodra het maximum is bereikt, kun je simpelweg niet meer gokken.

Spelregel 5: laat je niet leiden door emoties, maar door verstand

Als het om budget gaat, moet je je emoties onder controle zien te houden. En eigenlijk geldt dat voor alles wat te maken heeft met voetbalwedden. Je hebt misschien de neiging om geld in te zetten op winst voor je favoriete ploeg. Maar is het inderdaad reëel dat ze gaan winnen of laat je je alleen maar leiden door datgene waarvan je hoopt dat het gaat gebeuren? Om een succesvol gokker te worden, moet je echt leren om daar onderscheid in te maken. Nog een extra toevoeging: gok nooit wanneer je te veel drank op hebt. Alcohol en voetbal zijn misschien een goede combinatie, maar niet als je daarnaast ook wilt gaan gokken. De kans dat je naar je verstand luistert en goede beslissingen maakt, is klein. Wees dus niet verbaasd als je de weddenschap verliest.

Spelregel 6: live wedden is echt anders dan pre-match wedden

Ben je helemaal nieuw in de online gokwereld? Dan doe je er goed aan om de live weddenschappen nog even links te laten liggen en te beginnen met een pre-match weddenschap.

Pre-match betekent niets anders dan dat je een weddenschap aangaat vóór de wedstrijd begint. Als het beginsignaal heeft geklonken, kun je niets meer veranderen. Het nadeel van pre-match is dat je machteloos toe moet kijken wanneer de topscorer van jouw team tijdens de eerste helft geblesseerd raakt. En dat terwijl er een grote kans is dat de blessure invloed heeft op het verloop van de wedstrijd. Je baseert je voorspelling dus puur op de kennis die je vooraf hebt. Wat er tijdens de 90 minuten gebeurt, maakt niet meer uit. Je hebt de weddenschap geplaatst en daar moet je het mee doen.

Bij pre-match weddenschappen heb je rustig de tijd om alle statistieken te bekijken en een weloverwogen beslissing te maken. Er is toch geen sprake van tijdsdruk. Dat is bij live wedden heel anders. Bij dit wedtype gaat het er juist om dat je reageert op wat er op het veld gebeurt. Je bepaalt zelf of je aan het begin van de wedstrijd of juist pas in de 80e minuut een weddenschap aangaat. De quoteringen veranderen wel voortdurend waardoor je minder winst maakt als je lang wacht. Het voordeel van live wedden is dat het de spanning tijdens de wedstrijd extra verhoogt. Dat geldt veel sterker voor live weddenschappen dan voor pre-match weddenschappen. Je moet immers ter plekke een beslissing nemen en direct actie ondernemen. Het is belangrijk dat je dan goed weet wat je doet. Bij beginners zorgt de stress van live wedden er nogal eens voor dat ze verkeerde beslissingen maken. Doe dus eerst ervaring op met pre-match weddenschappen voordat je de stap waagt naar die andere discipline: live wedden.

Spelregel 7: zet niet te vroeg in

De zevende spelregel is vooral van toepassing op pre-match weddenschappen. Als je door de lijst met aankomende wedstrijden scrollt, kom je misschien een interessant duel tegen dat over vier, vijf dagen gespeeld wordt. Het is verstandig om niet meteen in te zetten, maar te wachten tot de dag van de wedstrijd aanbreekt. In die vier, vijf dagen kan er namelijk veel gebeuren. Wie weet valt er een speler uit en vindt de trainer dit een goede reden om eens een totaal nieuwe opstelling uit te proberen. Nadert het einde van het seizoen? Dan hoeft een team wellicht niet meer te winnen als de grootste concurrent voor de titel de dag ervoor verliest. Zet dus nooit te vroeg in zodat je je voorspelling echt baseert op de meest actuele situatie.

Tot slot: het draait allemaal om een vaste strategie

Er zijn veel manieren waarop je het gokken op voetbal aan kunt pakken. Misschien kies je ervoor om bij elke weddenschap hetzelfde bedrag in te zetten. Of je houdt vast aan één type weddenschap omdat je daar nu eenmaal een expert in geworden bent. Het maakt niet uit welke richtlijnen je voor jezelf opstelt, áls je ze maar opstelt. Door een vaste strategie te volgen ben je op termijn succesvoller dan wanneer je per weddenschap ‘maar wat doet’. Wat je als succes beschouwt, varieert natuurlijk van persoon tot persoon. De één is gaat echt voor de grote bedragen, terwijl de ander al blij is dat de gokbalans aan het einde van de maand positief is. Eigenlijk moet winst maken ook niet het hoogste doel zijn bij deze sportweddenschappen. Het is vooral de lol en extra spanning die telt.

Algemene- en bonusvoorwaarden van de betreffende bookmaker zijn van toepassing. Deze site is alleen toegestaan voor 24 jaar of ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, hands24x7.nl.
Deze content mag niet gedeeld worden met minderjarigen.

Copyright © 2017 Weddenvoetbal.nl. Alle rechten voorbehouden.