Miljonair met voetbal wedden

Kansberekening maakt deze gokker multimiljonair

Ben je al blij als een weddenschap 100 euro oplevert? Of spring je echt een gat in de lucht wanneer je in één maand tijd een bedrag van 1000 euro bij elkaar gokt? Dan moet je je toch eens verdiepen in de wereld van de professionele voetbalgokkers. Want voor die kleine groep succesvolle gokkers zijn bedragen van 100 en 1000 euro een schijntje. Kijk maar eens naar de man die in 2014 een interview gaf aan AD Sportwereld. Hij leeft het leven van een topgokker, en hij denkt eerder in tonnen en miljoenen in plaats van een paar duizend euro. Nu zul je misschien denken “zoveel geluk kan iemand toch niet hebben?”. En inderdaad, het is ook geen kwestie van geluk. Hij verdient namelijk miljoenen per jaar door zijn passie voor sport te combineren met de slimme strategie van kansberekening.

Maak kennis met een echte topgokker

Sportweddenschappen zijn populair. Vooral voetbal is zo’n sport waar velen graag op gokken. Het is niet voor niets dat rondom elk EK of WK weer geroepen wordt dat Nederland 17 miljoen coaches heeft. Iedereen lijkt verstand te hebben van voetbal, dus waarom zou je er geen geld op inzetten? Toch is het niet zo makkelijk als het klinkt. Zelfs als je je verdiept in alle statistieken die er te vinden zijn, zul je nog regelmatig weddenschappen verliezen. Dit maakte het AD (en ons natuurlijk ook) nieuwsgierig naar de strategie die een echte topgokker toepast.

Laten we eerst eens kort kennismaken met deze fascinerende man. Ten tijde van het interview was hij 36 jaar oud en kreeg hij de fictieve naam Wouter de Graaf mee. Een anoniem gesprek dus, maar daarom niet minder interessant. De Nederlander plaatste zijn eerste weddenschap toen hij 16 was. In die 20 jaar tijd is hij door schade en schande wijs geworden. Maar inmiddels mag hij zich multimiljonair noemen.

Digitale data voor de ultieme kansberekening

De Graaf wijd al een groot deel van zijn leven aan sportweddenschappen. Hij begon zijn carrière bij een internationaal gokbedrijf. Hier kreeg hij de taak om de opkomende markt van live weddenschappen te automatiseren. Het was niet zozeer zijn talent als programmeur waardoor hij opviel. Er was een element dat veel belangrijker was: hij doorzag de wetten van de kansberekening. Hierdoor lukt het De Graaf om op een andere manier naar sportweddenschappen te kijken dan al die andere gokkers deden. En hij bleek een gouden formule in handen te hebben.

Algoritmes (oftewel wiskundige formules) vormen de basis voor al zijn weddenschappen. Aan elke formule ligt een simpel idee ten grondslag. Zo simpel zelfs, dat De Graaf het graag geheim houdt. Je zult dus op je eigen kennis en expertise moeten vertrouwen als je denkt dat kansberekening jou ook ver kan brengen. De computermodellen die de topgokker heeft ontwikkeld, zijn er puur op gericht om te beslissen hoeveel kans er is om een weddenschap te winnen. Wat zijn bijvoorbeeld de kansen als hij inzet op een gelijkspel of winst voor de thuisploeg? Hij zet daarbij altijd in op meerdere markten tegelijk. De computermodellen laten precies zien hoeveel kans hij heeft als hij geld inzet op de winnaar, het aantal doelpunten of de stand na het klinken van het eindsignaal. Digitale data is alles wat De Graaf nodig heeft. Op basis van deze lange tabellen maakt hij beslissingen. Daarbij richt hij zijn peilen altijd op de lange termijn. Want ja, ook een echte expert in kansberekening leidt verliezen.

Elke seconde weer nieuwe kansen

Dankzij de digitale data heeft De Graaf geen groot team nodig met experts. In slechts één enkele seconde voeren de computermodellen tienduizenden berekeningen uit. Al als dit werk met mensenhanden moet worden verricht, ben je dagen zo niet weken bezig. En die tijd is er simpelweg niet in de wereld van het voetbalgokken. Bovendien kan de computer elke seconde weer kijken of de winkansen veranderd zijn. Het is de actuele informatie die telt. Doordat de winkansen van de verschillende markten voordurend geüpdatet worden, kan hij razendsnel inspelen op datgene wat er op zijn scherm verschijnt. Hij zet ook voortdurend in op nieuwe weddenschappen. Dit doet De Graaf overigens niet helemaal alleen. De topgokker stuurt twee andere traders aan, en met zijn drieën volgen zijn de computermodellen nauwgezet.

De Graaf denkt in aantallen waar de gewone gokker alleen maar van kan dromen. Zo is een week waarin hij een miljoen goktransacties verhandelt bij 600 verschillende wedstrijden zeker geen uitzondering. In het weekend gaat het werk gewoon door. Het gaat dan nog steeds om duizenden weddenschappen waarbij tonnen op het spel staan. Bij verlies kan het betekenen dat De Graaf meteen 8500 euro armer is. Winst levert hem in één klap misschien wel 13.000 euro op. Nu verwacht je waarschijnlijk dat de meeste winst te behalen valt bij grote krakers uit bijvoorbeeld de Champions League, de Britse Premier League of de Duitse Bundesliga. Niets is minder waar. De kleine wedstrijden op ongebruikelijke tijdstippen kunnen verrassend veel winst opleveren. Dat is meteen een handige tip voor jou: kijk wat verder dan alleen naar de populairste wedstrijden, want ook met een duel op een gewone dinsdagmiddag valt heel wat geld te verdienen.

Het is een kwestie van doorzetten en aanpassen

De drive om te winnen is groot bij zo’n topgokker als De Graaf. Zijn vastberadenheid en doorzettingsvermogen hebben hem miljoenen opgeleverd, en zijn fortuin groeit nog elk jaar fors. De Graaf is zeker niet de enige die bij zijn weddenschappen vertrouwt op data-analyse en kansberekening. Hij heeft duizenden gokkers gezien die dezelfde strategie volgden. Van deze duizenden gokkers is de missie bij de meesten mislukt.

Ook De Graaf heeft hard moeten vechten voor zijn succes. De algoritmes aanpassen tot ze zo perfect mogelijk waren, leren om de stress onder controle te houden, doorzetten in periodes van verlies en emoties uitschakelen: het was een lange weg om te komen waar hij nu is. Al met al duurde het tot zijn dertigste voordat het kantelpunt kwam en er grote bedragen binnenkwamen. Toch moet hij zijn strategie nog steeds blijven aanpassen. De gokmarkt verandert voortdurend en succes blijft alleen bestaan als je daar op inspeelt. Heb jij genoeg doorzettingsvermogen om het te maken in de wereld van sportweddenschappen? Stippel dan je eigen strategie uit en kijk wat dit je brengt.

Algemene- en bonusvoorwaarden van de betreffende bookmaker zijn van toepassing. Deze site is alleen toegestaan voor 24 jaar of ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, hands24x7.nl.
Deze content mag niet gedeeld worden met minderjarigen.

Copyright © 2017 Weddenvoetbal.nl. Alle rechten voorbehouden.