Wat is een Draw No Bet weddenschap?

Wie zich weleens in de statistieken van de Eredivisie en andere grote competities heeft verdiept, weet dat ongeveer 25% van de wedstrijden eindigt in gelijkspel. Ondanks dat is gelijkspel geen populaire keuze onder gokkers. En dat is ergens ook wel logisch, want je spreekt toch liever je voorkeur uit voor één van de twee teams. Met een Draw No Bet weddenschap kun je gewoon je geld inzetten op de club die er volgens jou met de winst vandoor gaat. Houden de teams elkaar in balans? Geen probleem, want op dat moment maakt de bookmaker de weddenschap weer ongedaan. Je krijgt je inzet terug zodat je dat geld weer kunt gebruiken voor een volgende weddenschap.

Hoe werkt een Draw No Bet weddenschap?

Bookmakers hebben veel verschillende voetbalweddenschappen om uit te kiezen. Maar gokken op de winnaar is veruit het populairst. Bij deze zogenaamde 1×2 weddenschappen heb je drie opties om op het wedformulier in te vullen.

1: de thuisploeg weet het duel te winnen

x: de wedstrijd eindigt in gelijkspel

2: de uitploeg gaat er met de winst vandoor

De standaard 1×2 weddenschappen vormen ook het uitgangspunt van Draw No Bet. Alleen zit er wel een groot verschil tussen. Want een gewone 1×2 weddenschap win óf verlies je. Bij de Draw No Bet weddenschappen komt daar nog een derde optie bij: je speelt quitte als het gelijkspel wordt. En in dat geval krijg je de 10, 20 of misschien zelfs 50 euro terug die je op de weddenschap hebt ingezet. Je wint niets, maar je verliest dus ook niets.

Stel je bent groot fan van het Britse voetbal en je gokt op een weddenschap tussen Arsenal en Manchester United. De odds van de bookmaker staan bij winst voor Arsenal op 2.50, bij winst voor Manchester op 2.85 en bij gelijkspel op 3.30. Wanneer je voor een Draw No Bet weddenschap gaat, kun je je geld niet inzetten op gelijkspel. Je hebt alleen nog de mogelijkheid om te gokken op winst voor Arsenal of voor Manchester United. Want zoals de letterlijke vertaling van Draw No Bet al zegt: bij gelijkspel is er geen weddenschap. Je speelt quitte, en dat is soms zo gek nog niet.

Creëer je eigen wedstrategie

Als je gaat wedden op voetbal dan loop je automatisch het risico dat je je geld verliest. Ga je voor een standaard 1×2 weddenschap en verwacht je winst voor de thuisploeg? Dan ben je het geld kwijt als het gelijkspel wordt of als de tegenstander wint. Je hoeft geen groot rekenwonder te zijn om te weten dat je in principe 2/3 kans hebt om de weddenschap te verliezen. Bij een Draw No Bet weddenschap is de kans op verlies slechts 1/2. Voor de voorzichtige gokkers is dit een goede reden om voor dit type weddenschap te kiezen.

Je kunt de Draw No Bet natuurlijk ook op een strategische manier inzetten. Gebruik het bijvoorbeeld als je stiekem hoopt op winst voor de underdog. Met veel geluk komt je voorspelling uit en ga je met een mooi geldbedrag naar huis. Toch kan het ook gebeuren dat er na een harde strijd niet meer inzit dan gelijkspel. Een Draw No Bet weddenschap is misschien net dat zetje dat je nodig hebt om het risico te durven nemen.

Een andere moment waarop de Draw No Bet weddenschap ideaal is, is wanneer gelijkspel een reële optie is. Door de hogere odds (of misschien puur vanwege de clubliefde) kies je liever voor winst voor de thuis- of uitploeg. Met een Draw No Bet weddenschap bescherm je de inzet wanneer de wedstrijd uiteindelijk toch in gelijkspel eindigt.

De meeste bookmakers bieden Draw No Bet aan bij zowel pre-match als live weddenschappen. De twee bovenstaande strategieën kun je goed toepassen op pre-match weddenschappen. Ben je fan van live wedden? In dat geval kun je Draw No Bet achter de hand houden als blijkt dat de grote favoriet minder sterk speelt dan gedacht. Ergens denk je dat ze de winst aan het einde van de 90 minuten nog wel binnen weten te slepen. Maar de kans is zeker aanwezig dat de underdog standhoudt en de wedstrijd in gelijkspel eindigt. Een Draw No Bet weddenschap is dan een slimme keuze.

Wat doet een Draw No Bet weddenschap voor de odds?

Bij een Draw No Bet weddenschap is de kans op verlies een stuk kleiner dan bij een reguliere weddenschap. Dat klinkt misschien aantrekkelijk, maar er is ook een belangrijke reden waarom sommige gokkers liever niet voor Draw No Bet gaan. Het feit dat je minder risico loopt, compenseert de bookmaker met lagere odds. Laten we hiervoor nog even teruggaan naar de wedstrijd tussen Arsenal en Manchester. Bij de standaard 1×2 weddenschap stonden de odds op 2.50 (winst voor Arsenal) en 2.85 (winst voor Manchester United). Maar door het lagere risico gaan de odds meteen een stuk omlaag. Bij winst voor Arsenal is je euro nog maar 1.80 waard, terwijl de odds voor Manchester United op 2.05 staan. Je moet voor jezelf afwegen of het lagere risico het waard is dat je uiteindelijk minder winst binnenhaalt.

Ga eens voor een combi-weddenschap

Draw No Bet heeft voor- en nadelen. Om het uiterste uit de weddenschappen te halen, is het daarom slim om te kiezen voor een combi-bet. Bij de ene wedstrijd ga je dan voor Draw No Bet, terwijl je bij de andere wedstrijd(en) kiest voor een standaard 1×2 weddenschap. Op deze manier worden de lage odds die bij Draw No Bet horen, vanzelf een stuk hoger. De bookmaker vermenigvuldigt namelijk de odds van alle wedstrijden die je aan je wedbriefje toevoegt.

Ook bij combi-bets heeft de Draw No Bet weddenschap een aparte positie. Want als de wedstrijd in gelijkspel eindigt, wordt de weddenschap simpelweg niet meegeteld. Hierdoor gaan de odds van je wedbriefje wel omlaag, maar je maakt nog steeds kans om de combi-bet te winnen.

Algemene- en bonusvoorwaarden van de betreffende bookmaker zijn van toepassing. Deze site is alleen toegestaan voor 24 jaar of ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, hands24x7.nl.
Deze content mag niet gedeeld worden met minderjarigen.

Copyright © 2017 Weddenvoetbal.nl. Alle rechten voorbehouden.