WK 2018: het is tijd voor de finale!

WK 2018 Finale

Wie bij de start van het WK heeft voorspeld dat de finale zou gaan tussen Frankrijk en Kroatië, is nu behoorlijk binnengelopen. Vooral Kroatië hadden maar weinig gokkers (en ook bookmakers) hoog op hun lijstje staan. Maar het is toch echt zo: aanstaande zondag gaat de finale van het WK voetbal 2018 een strijd worden tussen de Fransen en Kroaten. Beide elftallen hebben een paar zware weken achter de rug. Ze moeten nog één knallen om die felbegeerde beker mee naar huis te mogen nemen.

Frankrijk in de WK-finale

Sinds afgelopen dinsdag weten we dat Frankrijk naar de finale van het WK gaat. Geen België, zoals velen toch hadden gehoopt. Hoewel Brazilië en Duitsland op voorhand de grote favorieten waren, is het niet verrassend dat de Fransen zo ver zijn gekomen. Op het EK van twee jaar geleden waren ze verliezend finalist. Ook toen deed sterspeler Antoine Griezmann al mee. De spits heeft op het WK in Rusland al drie keer gescoord. Heel Frankrijk hoopt natuurlijk dat daar nog minstens één doelpunt bij komt.

Het Franse elftal kwam de groepsfase probleemloos door. Van Australië en Peru werd gewonnen, en de wedstrijd tegen de Denen eindigde in gelijkspel. De grootste test voor Frankrijk was de achtste finale. Maar ook de Argentijnen werden uiteindelijk met 4-3 verslagen. Als je de weg naar de finale bekijkt, lijkt het alsof de Fransen er vrij gemakkelijk doorheen zijn gekomen. Dit geeft de bookmakers in ieder geval het vertrouwen dat Frankrijk weleens de winnaar kan zijn.

Kroatië in de WK-finale

Kroatië is zonder twijfel dé verrassing van dit toernooi. Het land stond nog nooit in de finale van een WK of EK. Sterker nog, meestal hield het toernooi na de groepsfase al op. Een grote uitzondering was het WK van 1998. In dat jaar strandde Kroatië in de halve finale, waar het met 2-1 werd verslagen door Frankrijk. Inderdaad, dezelfde tegenstander als die de Kroaten aanstaande zondag treffen. Het is tijd voor een revanche, al is het nog maar de vraag of dat gaat lukken.

De route naar de finale was voor Kroatië in ieder geval een zware. Zowel in de achtste finale als in de kwartfinale en de halve finale draaide het uit op verlening. Tegen de Denen en Russen werd er gewonnen na penalty’s; tegen Engeland was het genoeg om diep in de tweede helft van de verlenging nog te scoren. Drie zware wedstrijden op rij eisten in de halve finale tegen Engeland duidelijk hun tol. Bovendien hebben de Kroaten een dag minder om te herstellen dan Frankrijk. Maar met de focus en het doorzettingsvermogen zit het wel goed. Kan het Kroatische elftal misschien de wereld verrassen? 

Gokken op de laatste grote wedstrijd van dit seizoen

De finale van het WK is de laatste grote wedstrijd van dit voetbalseizoen. Je kunt dus nog één keer gaat gokken. De bookmakers hebben alvast een beeld gevormd van de wedstrijd. En daaruit kun je maar één conclusie trekken: hoogstwaarschijnlijk gaat Frankrijk winnen. De verschillen in de quoteringen zijn groot. Bij winst voor Frankrijk staan ze gemiddeld op 1.95, en bij winst voor Kroatië op 4.80. Je kunt natuurlijk risico nemen en je geld inzetten op Kroatië. Als alternatief kun je de reguliere 1×2 weddenschap links laten liggen en gok je bijvoorbeeld op het totale aantal goals, het aantal kaarten of de stand na de eerste helft. Plaats een weddenschap en je zit in ieder geval op het puntje van je stoel als Frankrijk en Kroatië op het veld verschijnen.

Algemene- en bonusvoorwaarden van de betreffende bookmaker zijn van toepassing. Deze site is alleen toegestaan voor 24 jaar of ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, hands24x7.nl.
Deze content mag niet gedeeld worden met minderjarigen.

Copyright © 2017 Weddenvoetbal.nl. Alle rechten voorbehouden.