Welke bookmaker kies jij voor voetbalwedden?

Wanneer je op zoek gaat naar een bookmaker, zijn er vast een aantal namen die meteen in je hoofd opkomen. Sommige van deze bookmakers zetten hun naam graag op de reclameborden langs het voetbalveld, terwijl andere gokbedrijven zich storten op de sponsoring van complete teams. Een bekende naam betekent overigens niet automatisch dat dit ook dé bookmaker voor jou is. Misschien voel jij je wel veel meer thuis bij het kleinere Guts of 24Bettle. De keuze voor de bookmaker is wel zeer bepalend voor de totale gokbeleving. Dus waar ga jij naartoe voor jouw voetbalweddenschappen?

Wedkantoren van toen en nu

In de internationale, online wereld spreken we van bookmakers. Maar in het Nederlands kenden we dit fenomeen voor het internettijdperk als een wedkantoor. Bij wedkantoren kun je gokken op van alles en nog wat, maar sportweddenschappen (en dan vooral voetbal) zijn toch de voornaamste bron van inkomsten.

Gokken is echt van alle tijden. Zo is het bekend dat de oude Romeinen al weddenschappen aangingen over dé sport van dat moment: wagenrennen. Op het voetbalveld gaat het er soms hard aan toe, maar dat is nog niets vergeleken met de sport. Voor het begin van de wedstrijd werden de wagens achter de paarden gespannen en nam de menner zijn positie in. De strijd om de koppositie was zo hard dat het niet ongewoon was dat er gewonden of zelfs doden vielen. Hoe dan ook: het leverde in ieder geval spektakel op. Er waren genoeg Romeinen die wel op deze spectaculaire wedstrijden durfden te gokken. Dat kon gewoon in of rondom het circus, zoals de wagenrenbaan in die tijd genoemd werd. En eigenlijk is het nog maar kort geleden dat wij ook aangewezen waren op plekken in de stad of rondom een stadion wanneer we wilden gaan gokken. Al is er tegenwoordig een zeer luxe positie ontstaan. Vanuit je eigen huis of zelfs wanneer je ergens op een terrasje zit, kun je via de website of app van een bookmaker wedden op competitie van over de hele wereld. De online bookmaker maakt dit mogelijk.

Wat doen bookmakers precies?

De voornaamste taak van een bookmaker is om de meest uiteenlopende weddenschappen aan te bieden. Het gaat dan om verschillende sporten, maar ook om verschillende soorten weddenschappen binnen een competitie. Want je kunt natuurlijk op de einduitslag gokken, maar ook op het aantal doelpunten in de eerste helft of het aantal kaarten dat de scheidsrechter uitdeelt.

Bookmakers analyseren elke wedstrijd minutieus voordat ze de bijbehorende weddenschappen online zetten. Aan de hand van de inschatting die ze maken, bepalen zij de quoteringen (of odds of noteringen, zoals dit ook wel genoemd wordt). Deze quoteringen geven precies aan hoeveel winst je maakt. Ga je voor een weddenschap waarbij de quoteringen op 3.20 staan? Als je wint dan levert elke ingezette euro een bedrag op van € 3,20. Met goede quoteringen loopt de winst snel op. Maar bij elke weddenschap geldt: hoe groter de kans op een bepaalde uitkomst, hoe lager de quoteringen zijn.

Een bookmaker is dus verantwoordelijk voor het aanbieden van sportweddenschappen én de quoteringen. Toch moet er daarnaast nog veel meer geregeld worden. Denk maar aan zoiets simpels maar belangrijks als een veilig gokplatform. Ook een klantenservice waar je terechtkunt met al je vragen, is natuurlijk erg prettig. Een goede bookmaker zorgt ervoor dat alles omtrent het wedden op voetbal soepel en veilig verloopt. Zo hoef jij je alleen maar te richten op de wedstrijden waar je op wilt gokken.

Jouw zoektocht naar de perfecte bookmaker

Het lijkt misschien een simpele klus om je in te schrijven bij een bookmaker en te beginnen met gokken. Op zich is het dat ook. Je hoeft alleen maar een paar gegevens achter te laten en je hebt al een account. Vervolgens stort je geld en je hebt genoeg saldo voor je eerste weddenschap.

Als je eenmaal zover bent dat je een account aan gaat maken, heb je het moeilijkste al achter de rug. Want de zoektocht naar de perfecte bookmaker kan door het grote aanbod behoorlijk lastig zijn. Je kunt bijvoorbeeld gaan gokken bij Betfirst, NetBet, MyBet, Betsafe, Bet-at-home, Betsson of Bet777. Maar al deze bookmakers die in hun naam zo graag laten zien dat je er kunt gokken, zijn zeker niet de enige. Want wat dacht je van Kroon Casino, LeoVegas, Interwetten of het chique SuperLenny en Mr Green? Wat de perfecte bookmaker voor de één is, is dat voor de ander niet. Elk online wedkantoor heeft namelijk zijn eigen identiteit en stelt zijn eigen prioriteiten. Verdiep je daarom eerst in een aantal bookmakers voordat je een definitieve keuze maakt.

Wordt het Betsafe, Betfirst of toch Mr Green?

Elke bookmaker streeft ernaar om zoveel mogelijk (het liefst vaste) spelers binnen te halen. Dat lukt alleen als ze zich onderscheiden van de concurrentie. Er zijn een aantal manieren waarop ze dat kunnen doen:

  • Veel verschillende bonusacties. Mét een aantrekkelijke welkomstbonus voor iedere nieuwe speler natuurlijk.
  • Extra hoge quoteringen. Een bookmaker kan standaard aan de bovenkant van de markt gaan zitten óf bepaalde wedstrijden selecteren waarvoor ze verhoogde quoteringen aanbieden.
  • Live wedden is de laatste jaren flink in opmars. Een bookmaker met een goed aanbod qua live weddenschappen scoort punten, vooral als er ook nog een livestream aanwezig is.
  • Het design van de website en vooral het gebruiksgemak. Als je veel tijd doorbrengt op een platform, moet je je er op zijn minst thuis voelen.
  • Een goede mobiele website of app is belangrijk als je graag flexibel bent. Bekijk een aantal apps en je merkt al snel dat er veel verschil in zit qua snelheid en gebruiksgemak.

Er zijn veel elementen waar je op kunt letten als je een bookmaker uitzoekt. Het belangrijkste daarbij is dat je weet wat voor type gokker jij bent en wat je daarbij nodig hebt. Kijk kritisch rond en je wordt beloond met de ultieme gokervaring. Ben jij er al uit welke bookmaker je kiest voor voetbalwedden?

Algemene- en bonusvoorwaarden van de betreffende bookmaker zijn van toepassing. Deze site is alleen toegestaan voor 24 jaar of ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, hands24x7.nl.
Deze content mag niet gedeeld worden met minderjarigen.

Copyright © 2017 Weddenvoetbal.nl. Alle rechten voorbehouden.