Wedden op voetbal met de 80e minuut strategie

Een standaard voetbalwedstrijd duurt 90 minuten. In de eerste 10 minuten kan de wedstrijd nog alle kanten op. Zelfs aan het begin van de tweede helft is het vaak nog niet duidelijk hoe het duel zal eindigen. Maar zodra de 80e minuut nadert, wordt het een ander verhaal. Als je dan nog een weddenschap aangaat, is de kans groot dat je wint. En dat is precies de gedachte achter de 80e minuut strategie.

Hoe werkt de 80e minuut strategie?

De 80e minuut strategie is puur gericht op het snel maken van winst. Je zet je geld immers pas in op het moment dat je al een goed beeld hebt van hoe de wedstrijd gaat aflopen. Heeft de thuisploeg de hele tijd de overhand en staan ze ook nog eens voor? Zo aan het einde van de wedstrijd kun je erop vertrouwen dat die voorsprong blijft staan. Aan de 80e minuut strategie ligt een heel simpel principe ten grondslag. In de laatste 10 minuten van een wedstrijd worden namelijk zelden 2 of meer doelpunten gescoord. Hoewel dit niet betekent dat je de weddenschap gegarandeerd wint, ligt de winkans toch een stuk hoger dan wanneer je je geld aan het begin of zelfs vóór de wedstrijd inzet. Het is dus zeker interessant om de strategie zelf eens uit te proberen.

Logischerwijs werkt de 80e minuut strategie alleen bij live weddenschappen. Je moet immers tijdens de wedstrijd zelf inzetten, bijvoorbeeld in de 80e minuut. Al is de naam van deze strategie een stuk preciezer dan hoe het in de praktijk werkt. Waar het om draait, is dat je je op het laatste deel van de wedstrijd focust. De meeste gokkers richten zich op de periode tussen de 70e en 80e minuut. Toch is het wel verstandig dat je de hele wedstrijd volgt. Alleen als je er vanaf het begin bij bent, kun je goed inschatten wat er in het laatste deel gaat gebeuren.

Wat doet deze gokstrategie met de odds?

Bij live weddenschappen veranderen de odds voortdurend. Jij als gokker kijkt mee, maar ook de bookmaker zit bovenop de wedstrijd. Stel je zit te kijken naar een Champions League wedstrijd tussen Liverpool en Spartak Moskou. De spelers van Liverpool zijn op stoom en scoren in de 70e minuut een tweede goal. En dat terwijl het bij de Russen tot nu toe alleen nog maar bij pogingen is gebleven.

De kans dat de 2-0 voorsprong aan het einde van een wedstrijd is verandert in een achterstand, is vrij klein. Zeker als het er niet naar uitziet dat Spartak Moskou opeens het licht gaat zien. Wanneer je in de 79e of 80e minuut inzet op winst voor Liverpool, is het bijna zeker een gewonnen weddenschap. Maar dat zien de bookmakers natuurlijk ook. De odds gaan dalen waardoor de winst nooit erg hoog is. Ze blijven doorgaans zo rond de 1.10 hangen. Er zijn wel enkele positieve uitzonderingen waarbij de odds oplopen tot ongeveer 1.40. Goed rondkijken voordat je een weddenschap plaatst, loont zich dus zeker.

Winst maken? Durf in te zetten!

Als je voor hoge winstbedragen gaat, lijkt de 80e minuut strategie misschien niet de beste optie. Toch moet je je daar niet in vergissen. Het voordeel van de 80e minuut strategie is namelijk dat je wat meer risico kunt nemen. En dan bedoelen we niet dat je opeens gekke sprongen moet maken, maar we hebben het over het bedrag dat je inzet. Want waar je normaal gesproken 50 euro zou inzetten, heb je nu misschien het vertrouwen om 200 euro in de weddenschap te stoppen. Met odds van 1.10 maak je al 20 euro winst. Bij een wedstrijd waarbij de odds op 1.40 staan, praten we zelfs over een bedrag van 80 euro. Heb je 1.000 euro te spenderen? Dan zal het winstbedrag helemaal lekker oplopen. Een goed gevulde portemonnee kan je in dit geval dus ver brengen. Bedenk je wel dat elke wedstrijd uiteindelijk een verrassende uitslag kan opleveren. Zelfs als je pas in de 80e minuut een weddenschap aangaat, loop je nog steeds het risico dat je verliest. Net als bij alle voetbalweddenschappen geldt ook hier: zet nooit meer geld in dan dat je je kunt veroorloven om te verliezen.

Bereid je voor op de 80e minuut strategie

Er zijn verschillende manieren waarop je de 80e minuut strategie kunt gebruiken. Maar het spel begint al bij het uitzoeken van een geschikte wedstrijd. Een beetje vooronderzoek kan daarbij geen kwaad. Let vooral op het aantal goals dat een team gemiddeld scoort én op de belangen die er spelen. Een wedstrijd waarbij naar verwachting weinig doelpunten zullen vallen, is bijvoorbeeld zeer geschikt voor de 80e minuut strategie. Dat geldt zeker als er niet zo heel veel op het spel staat. Want een voorsprong is in dit geval veel waard. Staan er twee giganten tegenover elkaar die waarschijnlijk veel gaan scoren? En is dit duel ook nog eens beslissend voor de eindzege in het kampioenschap? Laat deze wedstrijd dan maar even aan je voorbijgaan. Een 3-2 voorsprong voor de thuisploeg geeft dan echt nog geen garantie op winst.

Een goede voorbereiding brengt je ver. Maar richting het einde van de wedstrijd moet je ook gaan bepalen waar je precies op gaat gokken. De 80e minuut strategie kun je voor werkelijk alle weddenschappen gebruiken. Gokken op wie er wint, is een redelijk veilige weddenschap. Wie zichzelf wat meer uit wil dagen, kan zichzelf gaan buigen over de vraag of er in de laatste 10 minuten wel of juist niet meer gescoord wordt. Het verloop van de wedstrijd helpt je om een goede beslissing te maken. Zelfs gokken op de exacte uitslag is met de 80e minuut strategie prima te doen. Zorg ervoor dat je de statistieken in je opneemt, de wedstrijd in de gaten houdt én dat je je hoofd erbij houdt. De kans op succes is dan ruimschoots aanwezig.

Algemene- en bonusvoorwaarden van de betreffende bookmaker zijn van toepassing. Deze site is alleen toegestaan voor 24 jaar of ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, hands24x7.nl.
Deze content mag niet gedeeld worden met minderjarigen.

Copyright © 2017 Weddenvoetbal.nl. Alle rechten voorbehouden.