Voetbalwedden bij een veilige online bookmaker

Wil je geld inzetten op de kraker Ajax-Feyenoord of heb je je zinnen gezet op een wedstrijd uit de Champions League? Waar je ook op gaat gokken, het begint met het uitzoeken van een goede en vooral betrouwbare bookmaker. Bij voetbalweddenschappen gaat het om grote (en soms wat minder grote) bedragen. Je wilt dan wel dat je veilig geld kunt storten én dat de bookmaker daadwerkelijk uitbetaalt als je winst maakt. Door de lange lijst met online bookmakers is het lastig om te bepalen waar je veilig gokt en welke websites je beter links kunt laten liggen. Gelukkig zijn er een aantal manieren om erachter te komen of je bij een veilige bookmaker bent aanbeland.

Hoe belangrijk is de keuze voor een betrouwbare bookmaker?

De lijst met online bookmakers is lang, heel lang. En als je dan op een website terechtkomt met een mooi aanbod, goede quoteringen en flitsende actiefoto’s vanaf het voetbalveld, is het verleidelijk om je meteen in te schrijven. Toch kun je dan voor vervelende verrassingen komen te staan. Er circuleren heel wat verhalen op internet over gokkers die hun honderden of duizenden euro’s winst gewoon niet uitbetaald kregen. Bovendien moet je wel ergens naartoe kunnen als je een klacht of probleem hebt. Als niemand zich druk maakt over jouw rechten als gokker, komt er vanzelf een moment dat je gefrustreerd opgeeft. Want gokken bij een onbetrouwbare bookmaker verpest simpelweg de lol van het spel.

De meeste gokkers staan amper stil bij de veiligheid. Maar pas als de basis goed is, kun je onbezorgd gokken en misschien zelfs grote bedragen binnenhalen. Veiligheid is extreem belangrijk. Al hoef je echt geen uren te besteden aan het doen van research. Je bent al een heel eind als je controleert of de bookmaker over een officiële licentie beschikt. Kijk daarnaast ook even hoe de geldzaken geregeld zijn en of de klantenservice goed bereikbaar is. Met deze korte check voorkom je alvast een hoop problemen.

Ga altijd voor een bookmaker met een officiële licentie

Niet iedereen die een (online) gokbedrijf wil beginnen, kan dat zomaar doen. Tenminste, officieel niet. Er gelden namelijk strenge regels voor deze bedrijven zodat jij als speler beschermd wordt. Als je wilt weten of een bookmaker aan alle regels voldoet, hoef je alleen maar te controleren of er een officiële licentie aanwezig is. Er zijn verschillende kansspelautoriteiten die deze licenties uitgeven. Een bekende instantie is bijvoorbeeld de Malta Gaming Authority. Ook de Britse Gambling Commission is een naam die je veel tegen zult komen.

Zorg er altijd voor dat je een bookmaker uitzoekt met een Europese licentie. Zo weet je zeker dat het wedkantoor voldoet aan de eisen die hier gelden. Zodra bookmakers over een licentie beschikken, worden ze goed in de gaten gehouden door de kansspelautoriteiten. Een licentie garandeert je dus een veilige gokomgeving, zowel voor nu als voor later.

Een beveiligde verbinding is essentieel

Als gokker heb je niet alleen te maken met de bookmaker zelf. Een website waar veel geld wordt vergokt, is ook interessant voor criminelen. Het is dus zaak dat de bookmaker een veilige verbinding biedt. Goede bookmakers maken gebruik van een gecodeerde SSL-verbinding (herkenbaar aan https). Dankzij de beveiligde verbinding kan niemand bij je persoonlijke gegevens en dus ook niet bij je geld.

Geld is sowieso een belangrijke factor bij sportweddenschappen. Bookmakers met een licentie gaan hier dan ook zorgvuldig mee om. Dat betekent dat je bij je eerste uitbetaling vaak een bewijs moet overleggen dat je inderdaad degene bent die je zegt dat je bent. Denk bijvoorbeeld aan een kopie van je paspoort. Wanneer je een groot geldbedrag wilt laten uitbetalen, is er vaak nog een extra controle. Het kost dan wat meer tijd voordat je je geld hebt, maar je kunt er in ieder geval op vertrouwen dat niemand anders er met de winst vandoor gaat.

Let op de bereikbaarheid van de bookmaker

Betrouwbare bookmakers hebben niets te verbergen. En als er één onderdeel is waarin ze hun transparante houding kunnen laten zien, dan is het wel de klantenservice. De klantenservice is dé plek waar je naartoe kunt met al je vragen en problemen. Dit kunnen algemene vragen zijn over de verschillende betaalopties of het aanmaken van een account. Maar ook als de uitbetaling vertraging oploopt of de welkomstbonus niet is uitgekeerd, heb je een iemand nodig die je snel en op professionele wijze te woord staat. Wanneer de bookmaker een klantenservice heeft die gemakkelijk bereikbaar is, zegt dat veel. Al zeggen de reviews misschien nog wel veel meer.

Laat je leiden door positieve recensies en ervaringen

Je hebt niets aan een goed bereikbare klantenservice als je niet vriendelijk en professioneel geholpen wordt. Ook een officiële licentie zegt weinig als de bookmaker je verder weinig te bieden heeft. Ga dus altijd op zoek naar recensies voordat je een definitieve keuze maakt. Op onze website vind je recensies van bekende namen als Betsson, MyBet, Mr Green en SuperLenny. Lees eens rustig een paar recensies door en je krijgt vanzelf een beeld hoe een bookmaker te werk gaan. Ervaringen van andere spelers zijn al net zo belangrijk. Een korte zoektocht op internet (bijvoorbeeld op de social media van een bookmaker) leert je direct of er veel negatieve of juist positieve ervaringen zijn. Hier kun jij weer je conclusies uit trekken.

Een bookmaker met een goede staat van dienst

De bookmaker die jij op het oog hebt, lijkt op papier heel betrouwbaar te zijn en de recensies zijn positief. Maar hoeveel zegt dit als de bookmaker pas korte tijd actief is? Het is nooit verkeerd om te vertrouwen op jarenlange ervaring en een goede staat van dienst. Bovendien hebben deze bookmakers veel meer te verliezen dan gokbedrijven die net begonnen zijn. Ze hebben vaak zorgvuldig een reputatie opgebouwd en ze doen er alles aan om dat goede imago te behouden. Wil je zeker weten dat je een betrouwbare naam te pakken hebt? Kijk dan naar de bookmakers die op onze website staan. Weddenvoetbal.nl besteedt alleen aandacht aan gokbedrijven met de juiste licenties en een beveiligd platform. Zo weet je zeker dat je een veilige keuze maakt.

Algemene- en bonusvoorwaarden van de betreffende bookmaker zijn van toepassing. Deze site is alleen toegestaan voor 24 jaar of ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, hands24x7.nl.
Deze content mag niet gedeeld worden met minderjarigen.

Copyright © 2017 Weddenvoetbal.nl. Alle rechten voorbehouden.