Uitbetalen van winst uit gewonnen weddenschappen

Voetbalgokkers zijn er in veel verschillende soorten. Misschien ben je wel zo iemand die slechts af en toe een weddenschap plaatst. Het WK of een belangrijke wedstrijd van je favoriete team is dan een goede reden om eens een gokje te wagen. Als je in de categorie ‘recreatieve gokker’ valt, draait het vaak meer om de extra spanning dan om de winst. Al is het toch mooi meegenomen als je een klein geldbedrag aan de weddenschap overhoudt. Naast deze recreatieve gokkers zijn er ook sportliefhebbers die het een stuk serieuzer aanpakken. Zij spenderen maandelijks grote bedragen aan voetbalweddenschappen. Uiteindelijk maakt het niets uit wat voor type gokker je bent en hoeveel geld je wint. Het belangrijkste is dat je het gewonnen bedrag (hoe hoog of laag ook) daadwerkelijk kunt incasseren. Een uitbetaling aanvragen is verre van ingewikkeld. Toch is het wel handig om te weten hoe dit precies in zijn werk gaat en waar je allemaal op moet letten.

Hoe vraag je een uitbetaling aan?

Uitbetalingen zijn een belangrijk onderdeel van sportweddenschappen. Zodra je een uitbetaling aan kunt vragen, heb je immers winst gemaakt. Het geld dat je wint met voetbalweddenschappen, komt in eerste instantie in je spelersaccount te staan. Je bepaalt vervolgens zelf op welk moment je het totale winstbedrag op je bankrekening of in je e-wallet laat storten. Bookmakers hebben het heel gemakkelijk gemaakt om het geld uit te laten keren. Je hoeft maar een paar stappen te volgen en het gewonnen bedrag komt alweer jouw kant op. Eerst moet je zorgen dat je ingelogd bent. Op je persoonlijke pagina kun je vervolgens op de knop ‘uitbetaling’ of ‘withdrawal’ klikken. Daar zie je vanzelf wat de mogelijkheden zijn.

Bij elke bookmaker zijn de uitbetalingen gekoppeld aan de manier waarop je geld in je account stort. Vul je je saldo standaard aan via PayPal of Neteller? Dan staat het gewonnen bedrag na uitbetaling automatisch in je PayPal of Neteller account. Als je doorgaans betaalt via het populaire iDEAL, dan zie je de winst juist op je gewone bankrekening verschijnen.

Om alles veilig te laten verlopen, vraagt de bookmaker bij de eerste uitbetalingsaanvraag vaak om extra gegevens. Denk bijvoorbeeld aan een kopie van je paspoort en een bewijs dat de adresgegevens correct zijn. Deze informatie is puur bedoeld om te controleren dat jij degene bent waar je je voor uitgeeft. En daar hebben zowel de bookmakers als de gokkers baat bij.

Minimale en maximale uitbetalingsbedragen

Met één weddenschap maak je meestal nog niet zo heel veel winst. Je doet er dan ook verstandig aan om het winstbedrag in je account wat te laten groeien voordat je een uitbetaling aanvraagt. Toch hoef je echt niet te wachten tot je een groot geldbedrag bij elkaar hebt. Bookmakers betalen doorgaans al uit vanaf 10 of 20 euro. Voor de recreatieve gokker is zo’n lage limiet natuurlijk ideaal.

Bookmakers werken niet alleen met een minimum uitbetalingsbedrag. Aan een aanvraag zit vaak ook een maximum verbonden. Hoeveel je per keer maximaal kunt laten uitbetalen, is afhankelijk van twee factoren: de bookmaker en de betaalmethode die je hebt gekozen. Als je een paar honderd of misschien zelfs een paar duizend euro uit wilt laten betalen, maakt het weinig uit via welke weg je de winst laat uitbetalen. Maar wie met grote bedragen gokt, moet hier goed nadenken over nadenken. De limiet bij e-wallets zoals Skrill en Neteller ligt bijvoorbeeld een stuk hoger dan bij PayPal. Bookmaker Betsson heeft de limiet bij PayPal gesteld op 5.500 euro, terwijl je via Skrill en Neteller maar liefst 45.000 euro uit kunt laten betalen. En dat is nog niets in vergelijking met een traditionele bankoverschrijving. Wie de winst via deze weg laat uitbetalen, mag bij Betsson in één keer 100.000 euro op zijn bankrekening bijschrijven.

Limieten zijn heel normaal in de wereld van het voetbalwedden. Al werken zeker niet alle online wedkantoren met zo’n maximaal uitbetalingsbedrag. Ook verschillen de limieten per bookmaker. Als je inlogt in je account en na de uitbetalingspagina gaat, zie je vanzelf welke minimale en maximale bedragen jouw bookmaker hanteert. Zo weet je precies wat de mogelijkheden zijn als je de winst uit gewonnen weddenschappen uit wilt laten betalen.

Kosteloze uitbetalingen: let goed op de voorwaarden

De winst die je maakt door te gokken op voetbal, is helemaal voor jou. Tenminste, in de meeste gevallen. Bookmakers rekenen namelijk zelden extra kosten voor de transactie die nodig is om het geld bij jou te krijgen. Al zitten er soms wel restricties aan. Zo kun je bij Mr Green bijvoorbeeld elke 7 dagen kosteloos een uitbetaling aanvragen. Is dit niet genoeg? Dan mag je tegen een vergoeding een extra uitbetaling aanvragen. Voor bedragen tot 100 euro geldt een toeslag van 1 euro. Als het hoger uitkomt, dan houdt Mr Green 1% in van het gewonnen geld dat je wilt laten uitbetalen. Controleer de voorwaarden dus goed, want het is zonde als je een deel van de winst kwijtraakt aan onnodige kosten.

Een snelle verwerking van je uitbetalingsaanvraag

De uitbetaling is aangevraagd en nu is het wachten tot het geld ook echt op je bankrekening of in je e-wallet staat. Hoelang je moet wachten, is wederom afhankelijk van de bookmaker en vooral van de gekozen betaalmethode.

Veel bookmakers beloven dat ze de uitbetalingsaanvraag binnen 24 of 48 uur verwerken. Maar dat betekent niet dat je het geld zo snel al tot je beschikking hebt. Je moet namelijk ook nog rekening houden met de verwerkingstijd van bijvoorbeeld de bank. De ene betaalmethode gaat simpelweg sneller dan de andere. Uitbetalingen naar een Skrill, Neteller of PayPal account worden over het algemeen het snelst afgehandeld. Het kan zomaar gebeuren dat het gewonnen geld de volgende werkdag al binnen is. Bij een overschrijving naar je bankrekening duurt het verwerkingsproces aanzienlijk langer. Minimaal vijf werkdagen is heel gewoon. Heb je het geld eenmaal binnen?  Dan zit er nog maar één ding op: genieten van het geld dat je eerlijk gewonnen hebt met jouw voetbalkennis.

Algemene- en bonusvoorwaarden van de betreffende bookmaker zijn van toepassing. Deze site is alleen toegestaan voor 24 jaar of ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, hands24x7.nl.
Deze content mag niet gedeeld worden met minderjarigen.

Copyright © 2017 Weddenvoetbal.nl. Alle rechten voorbehouden.