Strategie: wedden op het aantal doelpunten

Wedden op aantal doelpunten

Bij wedstrijden in de belangrijkste competities zijn er – naast een winst/verlies/gelijkspel bet – vele opties. Je kunt de uitslag voorspellen, de tijd van een doelpunt, de doelpuntenmakers, aantal gele kaarten et cetera. Maar waarschijnlijk de veiligste en gemakkelijkste manier op een hoge notering is je te concentreren op het aantal doelpunten in een wedstrijd. Je kunt hierbij op verschillende zaken letten. Vergeet niet dat beide teams bijdragen aan de hoogte van de score. Zowel aanval als verdediging van verdienen een grondige analyse.

Groot krachtsverschil tussen beide teams

Om het aantal doelpunten van een bepaalde match te voorspellen vraag je je ten eerste af wat het krachtsverschil is tussen beide clubs. Met name bij wedstrijden voor de nationale beker en vriendschappelijke ontmoetingen kun je affiches verwachten waarbij één partij aanmerkelijk sterker is dan de andere. Topteams als Ajax, Manchester United en Barcelona worden ieder jaar wel een keer aan een amateurvereniging gekoppeld bij de loting.

Het zijn vaak gelegenheden waar niet het sterkste elftal wordt opgesteld. Dat is in dit geval juist een voordeel. De reserve-spits of de aanvaller uit het eerste jeugdteam ruikt zijn kans om voor een relatief groot publiek zijn kunsten te vertonen. Het niveauverschil tussen deze invaller en de amateurs is nog steeds enorm groot. Zijn dadendrang kan tot een hoge score leiden.

De aanvallers van het sterkst geachte team

Bij een dergelijke wedstrijd – profs tegen semiprofs of amateurs – is het uiteraard zaak om uitslagen uit het recente verleden van beide opponenten op de korrel te nemen. Loopt de doelpuntenmachine van het topteam een beetje soepel de laatste tijd? Hebben de spitsen die opgesteld staan iets te bewijzen aan hun fans en hun coach? Is er sprake van blessures of ‘striker’s block?’

Een haperende aanval kan je aan het twijfelen brengen. Je neemt een zeker risico door te veel uit te gaan van het standaard niveauverschil. Het ‘tien, tien, tien’ zal waarschijnlijk niet over het veld schallen. De profs gaan tegen zichzelf lopen voetballen en met een kleine uitslag worden ze bij het verlaten van het veld uitgejouwd door teleurgestelde fans, die net als jij op een monsterscore hadden gehoopt. Gelukkig had jij die kleine uitslag juist voorzien.

Wat als het verwachte krachtsverschil klein is

Maar het komt natuurlijk vele malen vaker voor dat het krachtsverschil tussen twee teams niet erg groot is. In dat geval kijk je naar de speelstijl van beide clubs. Is het uitspelende team geneigd zich in te graven in haar defensieve stellingen? Krijgen de spelers van het andere team vleugels als ze voor hun thuispubliek aantreden? Het zijn afwegingen die op een zeker moment definitief moet beoordelen.

Je pakt een stukje papier of opent een Excel-sheet en zet zoveel mogelijk factoren op een rijtje. Bedenk een verdeelsleutel: welke factoren wegen zwaar, welke dragen minder bij aan het resultaat. Vervolgens ga je cijfers uitdelen van 0 tot 10. Deze analytische aanpak zorgt voor een goede winstkans. Het gaat natuurlijk om succes op de lange termijn. Regelmatig gokken op het aantal doelpunten leidt op deze manier zeer waarschijnlijk tot lucratieve inzetten.

Algemene- en bonusvoorwaarden van de betreffende bookmaker zijn van toepassing. Deze site is alleen toegestaan voor 24 jaar of ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, hands24x7.nl.
Deze content mag niet gedeeld worden met minderjarigen.

Copyright © 2017 Weddenvoetbal.nl. Alle rechten voorbehouden.