Strategie: wedden met het Fibonacci-systeem

Fibonacci-systeem

Er zijn tal van manieren waarop je het wedden op voetbal kunt benaderen. Zo kun je puur op gevoel de inzet van een weddenschap bepalen óf je kiest ervoor om steeds een vast percentage van je totale bankroll aan te houden. Maar je kunt ook houvast zoeken in de wiskundige wereld. Het Fibonacci-systeem is zo’n voorbeeld waarbij wiskunde en online gokken heel goed samengaan. Het systeem is vernoemd naar de Italiaanse wiskundige Leonardo van Pisa, wiens bijnaam Fibonacci was. Hij publiceerde de reeks voor het eerst in het jaar 1202. De wiskundige kon toen nog niet vermoeden dat de reeks ruim 800 jaar later door gokkers zou worden omarmd. Toch moet je nu niet meteen overstappen naar het Fibonacci-systeem. Want hoewel er gokkers zijn die bij deze reeks zweren, zitten er ook zeker nadelen aan. 

Hoe werkt het Fibonacci-systeem?

Het Fibonacci-systeem is bij gokkers vooral bekend van het roulettespel. Toch kun je deze wiskundige reeks net zo makkelijk inzetten voor je voetbalweddenschappen. De rij van Fibonacci bestaat uit de getallenreeks 1 – 1 – 2 – 3 – 5 – 8 – 13 – 21 – 34 – 55 – enz. Iedereen met een kleine wiskundeknobbel herkent hier de formule N3 = N1 + N2 in. Oftewel: het optellen van de vorige twee getallen leidt tot het volgende getal.

Het systeem van Fibonacci heeft in het gokken betrekking op de hoogte van je inzet. Aan het begin van de goksessie bepaal je je basisinzet, bijvoorbeeld 5 euro. Deze basisinzet staat gelijk aan het eerste getal van de reeks. Bij elke (voetbal)weddenschap die je verliest, ga je een stapje verder in de getallenserie. Een basis van 5 euro levert dus de volgende reeks met inzetten op: 5 – 5 – 10 – 15 – 25 – 40 – 65 – 105 – 170 – 275 – enz. Voor het succesvol voltooien van deze strategie stop je pas met het verhogen van je inzet zodra je een weddenschap wint. Het idee hierachter is dat je de voorgaande verliezen dan altijd goedmaakt. 

De inzet in niet de enige factor die van belang is voor het laten slagen van het Fibonacci-systeem. Het is namelijk de bedoeling dat je alleen op gelijkspel wedt. Bovendien ga je alleen voor weddenschappen met quoteringen van 2.618 of hoger. Het Fibonacci-systeem geeft je dus heel wat houvast bij het wedden op voetbal.

Fibonacci: de theorie en de praktijk

In theorie maak je met het Fibonacci-systeem altijd winst. Stel je begint met 5 euro en de eerste weddenschappen brengen je weinig geluk. De totale inzet is dan (5 + 5 + 10 + 15 + 25) 60 euro. Maar bij je laatste inzet lijkt het tij opeens te keren. Met de minimale quoteringen van 2.618 krijg je bij een inzet van 25 euro een bedrag van 65,45 euro uitgekeerd. Dat betekent een winstbedrag van ruim 5 euro. In de praktijk loopt het wedden met het Fibonacci-systeem soms wat minder soepel. Zeker als je met grotere bedragen wedt of veel weddenschappen achter elkaar verliest, loop je gemakkelijk tegen limieten aan. Het kan dan gaan om de inzetlimiet van de bookmaker óf het einde van je eigen bankroll komt in zicht. Daarnaast moet je je afvragen of de steeds hoger wordende inzet voor jou opweegt tegen de winst die je kunt maken. Durf jij het aan om het Fibonacci-systeem een kans te geven?  

Algemene- en bonusvoorwaarden van de betreffende bookmaker zijn van toepassing. Deze site is alleen toegestaan voor 24 jaar of ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, hands24x7.nl.
Deze content mag niet gedeeld worden met minderjarigen.

Copyright © 2017 Weddenvoetbal.nl. Alle rechten voorbehouden.