Start voetbalseizoen 2018/2019: de belangrijke voetbaldata

Start voetbalseizoen 2018/2019

Het belooft weer een mooi voetbalseizoen te worden. De nationale competities gaan weer bijna van start, voorrondes in de Champions League en Europa League zijn al volop op dreef. Maar welke data móet je echt markeren als je wilt gaan gokken op interessante wedstrijden? Wij geven je alvast een handig overzicht voor het aankomende jaar! 

Vrijdag 10 augustus: start Eredivisie

Een nieuw voetbalseizoen, een nieuwe naam. De afgelopen jaren ging de Eredivisie door het leven als de Jupiler League, maar vanaf nu moeten we gaan wennen aan de Keuken Kampioen divisie. Op vrijdag 10 augustus trapt PEC Zwolle af tegen Heerenveen. Hiermee is de eerste ronde van de Eredivisie een feit. Verheug je je al op de klassieker tussen Ajax en Feyenoord? Op 28 oktober en 27 januari is het zover. Of een van deze twee clubs kampioen wordt, weten we uiterlijk op 12 mei. Op die dag wordt namelijk de laatste ronde van de Eredivisie gespeeld. Wie vooral is geïnteresseerd in buitenlandse competities hoeft ook niet lang meer te wachten. Net als de Eredivisie start de Britse Premier League op 10 augustus. La Liga en de Serie A beginnen een week later. De Duitse Bundesliga is weer te volgen vanaf 24 augustus.

Zondag 9 september: eerste wedstrijd van Oranje in de Nations League

Met ingang van dit seizoen introduceert de UEFA een nieuwe competitie: de Nations League. Hiermee zijn weer tickets te verdienen voor het EK van 2020. Voor Oranje begint de Nations League op 9 september. Het Nederlands elftal speelt dan uit tegen wereldkampioen Frankrijk, ruim een maand later (13 oktober) is Duitsland de tegenstander. De returns worden gespeeld op 16 en 19 november. Daarna weten we of Oranje nog even in de Nations League blijft of dat deze route naar het EK is afgesneden door de Duitsers of Fransen. Naast de Nations League blijft de reguliere kwalificatie voor het Europees kampioenschap natuurlijk gewoon bestaan. De loting vindt op 2 december in Dublin plaats. In maart 2019 beginnen dan eindelijk die o zo belangrijke wedstrijden waarmee Oranje zich definitief kan kwalificeren voor het EK van 2020. 

5 mei: finale van de TOTO KNVB beker

Tijdens een voetbalseizoen vallen er veel verschillende prijzen te winnen. Zo is de TOTO KNVB beker een prijs die clubs maar graag binnenslepen. De finale wordt op 5 mei gespeeld in de Rotterdamse Kuip. Het zou zomaar kunnen dat Feyenoord de titel mag gaan verdedigen. 

29 mei en 1 juni: finale van de Europa League en Champions League

Voor fans van Europees voetbal staan er weer een paar mooie maanden te wachten. Want natuurlijk is er weer volop aandacht voor de Europa League en Champions League. De afgelopen jaren waren beide toernooien regelmatig een Spaans feestje. Seizoen 2017/2018 was een hoogtepunt voor de stad Madrid: Real won de Champions League en Atlético de Europa League. Wie neemt dit keer de prestigieuze titel mee naar huis? 

7 juni – 7 juli: WK vrouwenvoetbal

Dit jaar geen EK of WK voor mannen. Maar de vrouwen spelen wel om de wereldtitel. Speelsters als Lieke Martens en Shanice van de Sanden hebben het damesvoetbal inmiddels stevig op de kaart gezet. En als de Oranjeleeuwinnen net zo goed presteren als tijdens het EK van 2017 dan belooft dit een spannend toernooi te worden. Genoeg reden dus om de bookmakers tegen die tijd goed in de gaten te houden.

Algemene- en bonusvoorwaarden van de betreffende bookmaker zijn van toepassing. Deze site is alleen toegestaan voor 24 jaar of ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, hands24x7.nl.
Deze content mag niet gedeeld worden met minderjarigen.

Copyright © 2017 Weddenvoetbal.nl. Alle rechten voorbehouden.