Single bets, combi bets en systeemweddenschappen

Verschillende voetbalweddenschappen

Als je de website van een bookmaker bezoekt, zie je meteen een lange lijst met interessante wedstrijden staan. En dan is het de vraag of je voor een enkelvoudige bet gaat óf dat je durft te kiezen voor een meervoudige weddenschap. Wil je wel graag profiteren van hogere quoteringen, maar vind je een meervoudige bet toch te risicovol? In dat geval is er altijd nog de perfecte middenweg: de systeemweddenschap.

Wordt het een single of een combi bet?

De regels bij een enkelvoudige weddenschap zijn simpel. Je geeft één voorspelling door aan de bookmaker, en vervolgens is het hopen dat je die weddenschap wint. Een meervoudige weddenschap verschilt hier eigenlijk maar weinig van. Alleen voeg je nu meerdere weddenschappen aan je wedbriefje toe, die je allemaal goed moet voorspellen. Bij een combi bet worden de quoteringen van alle weddenschappen met elkaar vermenigvuldigd. Als alle voorspellingen uitkomen, ligt er dus een mooi geldbedrag op je te wachten.

Ga voor meer zekerheid met een systeemweddenschap

Een combi bet is behoorlijk risicovol. Want het is natuurlijk maar de vraag of je alle drie, vier, vijf of zelfs meer weddenschappen goed voorspelt. Er hoeft maar één verkeerde keuze tussen te zitten en je bent alles kwijt. Een systeemweddenschap biedt wat dat betreft meer zekerheid.

Bij een systeemweddenschap ga je (net als een combi bet) meerdere weddenschappen tegelijk aan. Het minimum ligt bij de bookmakers op drie, het maximum op acht. Het voordeel van een systeemweddenschap is dat je wat meer zekerheid kunt inbouwen. Je hoeft namelijk niet alles goed te hebben om winst te maken. Maar dat feit heeft ook een keerzijde. Want de quoteringen liggen bij een systeemweddenschap toch een stukje lager dan bij een combi bet.

Zo werkt een systeemweddenschap in de praktijk

Als je voor een systeemweddenschap kiest, heb je zelf de touwtjes in handen. Op je wedbriefje verschijnen namelijk meerdere opties waarmee je je weddenschappen zelf vorm kunt geven. Stel je richt je op vier voetbalwedstrijden en je verwacht dat FC Barcelona, Schalke 04, Ajax en Manchester United hierbij als winnaars uit de bus komen. Je kunt deze wedstrijden dan onderverdelen in zes doubles. Bij één van die doubles koppel je winst voor Schalke 04 (met quoteringen van 2.75) aan winst voor Manchester (met quoteringen van 3.12). Als deze voorspellingen uitkomen, dan levert een inzet van € 10,- meteen (10 x 2.75 x 3.12) € 85,80 op. Maar met één goede uitkomst moet je je nog niet rijk rekenen. Want als je op elke weddenschap € 10,- hebt ingezet, dan maak je ‘slechts’ € 25,80 winst. Win je meerdere doubles, dan loopt het bedrag meteen lekker op.

Meer soorten systeemweddenschappen

De double is maar één van de vele varianten bij een systeemweddenschap. Je kunt namelijk ook kiezen voor een treble, waarbij je drie wedstrijden met elkaar combineert. Of ga voor fourfolds, fivefolds, sixfolds, sevenfolds of een eightfold. Je kunt je kansen spreiden, dus er is een reële kans dat je winst maakt met deze systeemweddenschappen. Het zoeken van een middenweg is soms zo slecht nog niet.

Algemene- en bonusvoorwaarden van de betreffende bookmaker zijn van toepassing. Deze site is alleen toegestaan voor 24 jaar of ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, hands24x7.nl.
Deze content mag niet gedeeld worden met minderjarigen.

Copyright © 2017 Weddenvoetbal.nl. Alle rechten voorbehouden.