ROI – rendement op je voetbalweddenschap

Voetbalwedden focus lange termijn

ROI (return on investment) betekent in het Nederlands het rendement op je investering. De term komt uit de financiële wereld en vertelt je wat de verwachte opbrengst van een investering is. Als je op de lange termijn geld wilt verdienen met voetbalwedden, is dit cijfer erg belangrijk. Veel wedders gebruiken het al als een benchmark en een beoordelingsfactor voor hoe goed het is om in te zetten.

Verschillende manieren van uitdrukken

ROI kan in verschillende formats worden opgegeven, afhankelijk van de context. Meestal schrijft men in Nederland bijvoorbeeld ROI 106%. Maar het kan op worden uitgedrukt in de decimale vorm in de vorm van 0,06 (wat overeenkomt met 106%). Internationaal wordt alleen het winstpercentage uitgedrukt, namelijk 6% op hetzelfde voorbeeld. Welke schrijfwijze jij gebruikt is niet belangrijk, het belangrijkste is om in de gaten te houden wat het betekent.

Voorbeelden van ROI

Voorbeeld 1

  • Totale omzet: 50.000 euro
  • Totaal aantal spellen: 150 st.
  • Totale nettowinst/verlies:
  • ROI van + 10.000 euro = 120%

Voorbeeld 2

  • Totale omzet: 750.000 euro
  • Totaal aantal spellen: 1250 stuks.
  • Totale nettowinst/verlies: + 15.000 euro
  • ROI = 102%

Hoe bereken je Return On Investment?

ROI is eenvoudig te berekenen en er zijn verschillende methoden om ROI te vinden. De eenvoudigste manier is om uw nettowinst op uw inzetten te delen. Zie hieronder!

  • 2000 euro (nettowinst)/100.000 euro (omzet) = 0,02 = ROI 102%
  • -2000 euro (nettoverlies)/100.000 euro (omzet) = – 0.02 = ROI 98%

Wat is een goede en slechte ROI?

Meer dan 100% ROI is goed, dat betekent dat je in de plus zit. Alles onder 100% betekent dat je min gaat. Dan kunt u verschillende ROI verwachten voor verschillende markten. Een speler die alleen in kleine markten met lage limieten speelt, zou een aanzienlijk hogere ROI moeten hebben in vergelijking met een persoon die op grote markten speelt met hoge limieten zoals Premier League. Als je geluk hebt dat je een lange tijd een ROI van meer dan 100% hebt in slechts grote markten, zou je zeer tevreden moeten zijn. Per slot van rekening slagen maar heel weinig mensen erin om te besteden aan lange-termijnweddenschappen op sportwedstrijden.

Het aantal inzetten zegt ook veel

Zoals eerder vermeld, is het aantal inzetten van groot belang om de waarde van de ROI van een gokker te beoordelen. Een wedliefhebber met een 102% ROI na 2000 wedstrijd-gokjes kan aanzienlijk meer succes hebben in vergelijking met een persoon die na 200 keer ingezet te hebben een ROI heeft van 120%. Op de korte termijn is het misschien goed voor iedereen die gokt, maar op de lange termijn kunnen maar weinig mensen de plus handhaven. Precies daarom is het volume erg belangrijk.

Algemene- en bonusvoorwaarden van de betreffende bookmaker zijn van toepassing. Deze site is alleen toegestaan voor 24 jaar of ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, hands24x7.nl.
Deze content mag niet gedeeld worden met minderjarigen.

Copyright © 2017 Weddenvoetbal.nl. Alle rechten voorbehouden.