Leer professioneel wedden op voetbal

Er valt veel geld te verdienen met het wedden op voetbal. Heel veel geld zelfs. Het gaat soms om zulke grote bedragen dat iemand er gemakkelijk van kan leven. In dat geval hebben we te maken met een professionele voetbalgokker. Deze professionals zijn gefocust op het maken van zoveel mogelijk winst. Welke weddenschap levert genoeg op en welke strategie werkt het beste? Daarbij is kennis van de voetbalwereld, een perfecte timing en een flinke dosis discipline vereist. Een stabiele financiële basis is overigens ook wel handig. Want om veel geld te verdienen, heb je toch echt een stevige bankroll nodig.

Dromen van een glamoureus leven als professioneel (voetbal)gokker

Het klinkt natuurlijk fantastisch om het leven te leiden van een professionele voetbalgokker. Er is geen baas die zegt wat je wel en vooral niet mag doen en je kunt de hele dag besteden aan die ene grote passie: voetbal. Daarbij brengt jouw status als professioneel gokker misschien wel een glamoureus leven met zich mee. Exclusieve feestjes, verre reizen en grote sportwagens passen immers perfect bij iemand die het weet te maken in de gokwereld.

Begin je al weg te dromen? Wacht daar toch maar even mee. Want je hebt misschien wel de ambitie om een professioneel voetbalwedder te worden, maar er zijn er maar weinigen die het echt lukt. De Amerikaanse sportwebsite Bleacher Report deed in 2014 een klein onderzoek naar de slagingskans van gokkers. Hieruit bleek dat slechts 3% van de mensen die op papier alles in zich hebben om te slagen als professioneel gokker, het uiteindelijk ook echt redden. De rest kan alleen blijven gokken naast een normale baan. Toch is dat geen reden om meteen ontmoedigd te raken. Wie weet behoor jij wel tot die paar procent van de gokkers die zijn droom weet waar te maken.

Wat heb je nodig om het te maken als professional in voetbalwedden?

Professioneel gokken is hard werken. Dat begint al bij het creëren van een goede basis. Professionals doen uitgebreid onderzoek, verzamelen zoveel mogelijk informatie, werken strategieën uit en zorgen voor contacten in de voetbalwereld. Ze doen er kortom alles aan om goed beslagen ten ijs te komen. Want alleen met de juiste informatie kunnen ze inschatten wat de winkansen zijn en waar dus het meeste geld te verdienen valt.

Het gokken op voetbal gaat 24 uur per dag door. En daarmee komen we meteen bij die ene grote vraag: wat heb je allemaal nodig om het te maken als professioneel voetbalgokker? Ten eerste moet je zeer stressbestendig zijn en zorgen dat je een goede balans kunt vinden. Omdat je 24 uur per dag kunt gokken, ben je geneigd om hier constant mee bezig te zijn. Even kijken hoe de wedstrijd ervoor staat, misschien moet je nog actie ondernemen voor een live weddenschap en vergeet ook niet om de kleine competities in de gaten te houden die in Azië of Zuid-Amerika worden gespeeld. Voor je het weet, ben je van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat bezig met gokken. Bovendien staat er veel geld op het spel, dus er mag niets misgaan. Of er moet in ieder geval zo min mogelijk misgaan. Je wilt het liefst de controle houden, maar voetbal blijft een sport waarin soms verrassende dingen gebeuren. Alles bij elkaar zorgt voor de nodige stress. Je red het alleen als je onder alle omstandigheden je hoofd koel weet te houden zodat je verstandige keuzes blijft maken.

Een tweede belangrijk punt is dat je er vol voor moet gaan en gefocust naar je doel toe moet werken. Het kost nu eenmaal tijd om voldoende kennis te vergaren en strategieën te ontwikkelen. Meestal duurt het jaren voordat gokkers zichzelf professional durven te noemen. Dat geduld moet je opbrengen als je uiteindelijk succesvol wilt worden. Denk je te vroeg dat je het allemaal wel weet, dan is de kans groot dat jouw droom in een grote desillusie eindigt. Terwijl je de tijd neemt om jezelf te ontwikkelen, kun je meteen werken aan je bankroll. Dit is het geld dat je reserveert voor je voetbalweddenschappen. Met een paar honderd euro kun je in de wereld van het professionele gokken echt niet aan komen zetten. Zorg dat je budget opbouwt en dat je eventuele verliezen op kunt vangen. Een stevige bankroll is simpelweg een vereiste wanneer je grote ambities hebt.

De eerste stappen op weg naar een professionele carrière

Als jij denkt dat je het in je hebt om een professioneel gokker te worden, dan is het tijd om de eerste stappen te zetten op weg naar succes. Die eerste stappen zijn niet heel spectaculair, maar wel erg belangrijk. Je moet namelijk zoveel mogelijk informatie vergaren zodat je echt een expert wordt in wat je doet. Hierbij moet je je richten op het totale plaatje. Dus:

  • Volg het laatste voetbalnieuws op de voet. Zorg dat je alles weet over de laatste transfers, trainerswissels, blessures en al dat soort zaken meer. Het is ook altijd handig om de speelstijl van de grotere clubs te analyseren. Zeker wanneer je voor live weddenschappen gaat, moet je snel alle kennis paraat hebben. Het helpt zeker als je zoveel mogelijk informatie in je hoofd hebt zitten zodat je direct beslissingen kunt nemen.
  • Gokken is een vak apart. Zelfs met al je voetbalkennis is het soms lastig om de juiste weddenschap uit te kiezen of om goede beslissingen te maken. Begin daarom altijd met kleine bedragen. Probeer verschillende weddenschappen uit, kijk of je je strategie aan moet passen en leer simpelweg hoe het gokken op voetbal werkt. Je inzet is laag, dus je zult er weinig geld aan overhouden. Maar dat geeft niet, want jij hebt een hoger doel.
  • Bookmakers bepalen zelf welke quoteringen er bij de weddenschap komen te staan. Je moet je dus niet alleen in het gokken en het voetbal verdiepen, maar ook in de verschillende bookmakers. Zorg dat je weet bij welke bookmaker je moet zijn voor jouw weddenschap. Het is simpelweg zonde om geld te laten liggen door voor lagere quoteringen te gaan.
  • Kijk ook eens hoe andere (semi-)professionele gokkers het aanpakken. Tips en ervaringen van anderen helpen jou om een betere gokker te worden. Want waarom zou je alles zelf uitzoeken als dat helemaal niet nodig is?

Een professional gaat slim om met zijn geld

De eerste stappen zijn gezet. Je weet alles van gokken, voetbal en de bookmakers. Dan wordt het nu hoog tijd om je te richten op bankroll management. In de gokwereld staat de bankroll synoniem voor het geld dat je hebt gereserveerd voor je weddenschappen. We hebben het dan over het totale gokbudget. Bankroll management houdt in dat je slim omgaat met je geld zodat je niet blut raakt. Een goede strategie is bijvoorbeeld om per weddenschap een bepaald percentage van je bankroll in te zetten. Of bepaal de limiet hoeveel je maximaal aan elke weddenschap besteed. Het is afhankelijk van je bankroll hoe hoog die limieten moeten zijn. Zet in ieder geval nooit al je geld in op één enkele weddenschap. Kansen spreiden is altijd de beste tactiek voor de lange termijn.

Ga op zoek naar een vaste strategie bij voetbalwedden

Professionele voetbalgokkers doen nooit zomaar iets. Over elke stap die ze zetten, wordt nagedacht. Maar soms moet je snelle beslissingen nemen, vooral bij live weddenschappen. In dat geval is het handig als je een vaste strategie hebt waar je je altijd aan vast kunt houden. Er zijn veel verschillende strategieën om te volgen. Een bekende is bijvoorbeeld de 79e minuut strategie. Deze kun je alleen gebruiken voor live weddenschappen omdat je je geld pas in het laatste deel van de wedstrijd inzet. Het voordeel is dat de winkans behoorlijk hoog is. De quoteringen gaan zo aan het einde van het duel wel omlaag, maar met een flink gokbudget kun je toch nog veel geld binnenhalen.

Vermijd je de hectiek van een live weddenschap liever? Misschien ga je dan wel voor de verdubbelstrategie. Hierbij verdubbel je de inzet na elke keer dat je verliest. Uiteindelijk komt er vanzelf weer een weddenschap met een positieve uitslag, dus in theorie maak je altijd winst. Er zijn nog veel meer strategieën om uit te kiezen. Het belangrijkste is dat je er eentje kiest die bij jouw speelstijl past. Houd je ook aan de afspraken die je met jezelf maakt. Als je de voorgenomen strategie loslaat en opeens op je gevoel gaat vertrouwen, dan weet je zeker dat jouw carrière als succesvol gokker niet lang blijft bestaan.

Speel in op de veranderende gokmarkt

Gokken is nooit zonder risico. Zelfs professionele gokkers verliezen regelmatig. De kunst is wel om je hierdoor niet van de wijs te laten brengen. Blijf geloven in de strategie die jij volgt en dan breken er vanzelf weer betere tijden aan. Dankzij een goed bankroll management kom je gelukkig niet zo snel in de problemen. Toch is het wel verstandig om jouw strategie en speelstijl af en toe kritisch te bekijken. De gokmarkt staat namelijk niet stil. Wanneer er nieuwe ontwikkelingen zijn, moet je hier simpelweg op inspelen. Anders word je ingehaald door andere professionals en verlies je jouw status als topgokker.

Algemene- en bonusvoorwaarden van de betreffende bookmaker zijn van toepassing. Deze site is alleen toegestaan voor 24 jaar of ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, hands24x7.nl.
Deze content mag niet gedeeld worden met minderjarigen.

Copyright © 2017 Weddenvoetbal.nl. Alle rechten voorbehouden.