Inzetten volgens het Kelly strategie

Kelly strategie

De Kelly strategie is een systeem van inzetten, vernoemd naar wetenschapper John Larry Kelly. De kracht van Kelly’s formule zit hem in de specifieke uitkomst die jou als gokker vertelt hoeveel je moet inzetten. Door de strategie van Kelly te volgen kun je de optimale inzet op een spel berekenen. Het helpt je om winkansen te maximaliseren en verliesrisico’s te minimaliseren bij het wedden op voetbal. Tegelijkertijd is het makkelijker gezegd dan gedaan. Deze handleiding geeft u de voorwaarden voor de Kelly strategie en legt de voor- en nadelen van het systeem uit.

De hoogte van je inzet berekenen

Kelly’s strategie is een wiskundige formule waarmee je de hoogte van je inzet bepaalt. De formule wordt gebruikt voor het verhandelen van aandelen, maar ook voor casino- en sportweddenschappen. Er zijn veel succesvolle investeerders die Kelly’s systemen zouden hebben gebruikt voor grotere winstgevendheid, waaronder Warren Buffet. De formule is alleen nuttig als je zeker weet dat een weddenschap waarde heeft. Als er geen waarde in zit, raadt de formule je toch aan om te spelen. Er zijn twee belangrijke redenen om de formule te gebruiken bij wedden op voetbal.

  • Je maximaliseert je winst, afhankelijk van je voordeel.
  • Je beperk de kans om failliet te gaan.

De formule is niet zo ingewikkeld als hij lijkt

De formule voor het criterium van Kelly is in principe heel simpel. Het gaat erom dat je weddenschap gelijk is aan de winstkans minus de waarschijnlijkheid van verlies. Dat wil zeggen, je hebt 55% kans om te winnen en 45% voor verlies, je moet 10% van je saldo inzetten (55 – 45 = 10). Zoals eerder vermeld, adviseert de formule om toch te spelen als de waarde nul of min is. Het systeem vermindert je kansen op een faillissement, omdat het veronderstelt dat je altijd een bepaald percentage van je bankroll speelt.

Drie nadelen van de Kelly strategie

  • Helaas kan het systeem je niet helpen spelwaarde te vinden in wedstrijden. Het vinden van waarden op de oneven markt is moeilijk. Nog moeilijker is het om exacte kansen in percentages te kunnen beoordelen voor verschillende uitkomsten in een wedstrijd. Om een ​​uitkomst te beoordelen, vereist 52% kans of 54% kans een hoog kennisniveau en is het een vereiste om Kelly’s Criterium te volgen. Echt iets voor professionals dus.
  • Een ander nadeel van Kelly is het probleem met het spelen van verschillende weddenschappen tegelijk. Als je van hetzelfde speelkapitaal put om meerdere inzetten te doen, kun je met te grote sommen spelen.

Een derde nadeel van Kelly’s strategie is dat het snelle veranderingen in je kapitaal kan creëren. Zeker, je speelkapitaal kan met hoge snelheid groeien, maar tegelijkertijd kan je geld slinken als boter op de kachel. Als u een spelwaarde van 50% vindt, investeert u met 50% van uw kapitaal. Een verlies van een dergelijke investering betekent dat uw speldoos is gehalveerd door één inzet. Hoewel de weddenschap wiskundig is bewezen, zijn er maar weinig mensen bereid om de helft van hun box in één keer te riskeren.

Algemene- en bonusvoorwaarden van de betreffende bookmaker zijn van toepassing. Deze site is alleen toegestaan voor 24 jaar of ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, hands24x7.nl.
Deze content mag niet gedeeld worden met minderjarigen.

Copyright © 2017 Weddenvoetbal.nl. Alle rechten voorbehouden.