Hoe werkt wedden via betting exchange?

Voetbal wedden via betting exchange

Een betting exchange is een bemiddelaar voor het uitruilen van weddenschappen. Zijn rol is niet hetzelfde als die van een traditionele bookmaker. Hij kan meer gezien worden als een beurs waar gokkers tegen elkaar spelen in plaats van tegen een bookmaker. Bij het uitwisselen van weddenschappen kun je als speler optreden als bookmaker of als gokker. Door een weddenschap te steunen, ga je mee met de oorspronkelijke gokker. Je speelt de odds die een andere speler heeft geboekt en bepaald zijn door de verkoper van de odds. Je koopt dus kansen van een verkoper (een collega gokker) die optreedt als bookmaker.

Het uitwisselen van wedkansen

Je denkt dat Real Madrid de Champions League wint en gaat op zoek gaat naar betere kansen dan de traditionele gokbedrijven die ongeveer 6 keer de inzet bieden. Bij de betting exchange kom je iemand tegen die 10 keer zijn inzet krijgt wanneer Real Madrid de Champions League wint met een weddenschap van 10 euro. Door die bet te ondersteunen speel je tegen de bookmaker die deze odds heeft aangeboden. Het winnen van de Champions League door Real betekent dat je de weddenschap wint en rond de 100 euro terugkrijgt. De inzet van 10 euro die je terugkrijgt, plus 90 euro van de speler die handelde als bookmaker die zijn weddenschap dus verloor. Zoals we hierboven al vermeldden, zal de bemiddelaar commissie op je winst nemen omdat dat het verdienmodel van de tussenpersoon is. Dat kan bijvoorbeeld 2% van de winst zijn, wat in jouw geval betekent dat je 9,80 euro krijgt uitgekeerd.

De voordelen van een betting exchange

Er zitten veel voordelen aan het spelen van gokuitwisselingen in vergelijking met het wedden op voetbal via de traditionele manier, bij bookmakers. Je kunt beduidend betere kansen vinden bij gokuitwisselingen dan op de reguliere goksites. De voordelen op een rijtje:

  • De mogelijkheid van betere kansen dan de gokbedrijven bieden.
  • De mogelijkheid om zelf bookmaker te zijn door je eigen weddenschappen te verhandelen.
  • Geen risico op beperking of maximum inzetten. Integendeel, je wordt zelfs beloond om voor hogere bedragen te spelen doordat de commissie in percenten gaat.

Maar er zijn ook nadelen

Hoewel de voordelen zwaarder wegen dan de nadelen van betting exchange, betekent dit niet dat er alleen voordelen zijn. Er zijn nadelen waarvan je op de hoogte moet zijn als je begint te wedden in deze vorm van uitwisselen. Zoals eerder vermeld, neemt de tussenpersoon (bijvoorbeeld Betfair) een vergoeding voor elke bemiddeling. De commissie varieert in hoogte, maar het betekent dat je een winstmarge moet hebben die hoger is dan de vergoeding die op lange termijn wordt aangenomen om een ​​winnende wedder/bookmaker te zijn. Daarnaast kan het ook lastig zijn om uw weddenschappen op kleinere markten te matchen. Als je actief bent op markten zoals de Premier League en dergelijke, is dit geen probleem. Het is echter moeilijker om odds te zoeken in lagere divisies om spelers te vinden die je kansen willen kopen voor een hogere gok.

Algemene- en bonusvoorwaarden van de betreffende bookmaker zijn van toepassing. Deze site is alleen toegestaan voor 24 jaar of ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, hands24x7.nl.
Deze content mag niet gedeeld worden met minderjarigen.

Copyright © 2017 Weddenvoetbal.nl. Alle rechten voorbehouden.