Het is weer tijd voor El Clásico

Wedden op El Clasico

Er zijn van die wedstrijden waarbij iedere voetbalfan op het puntje van zijn stoel zit. De wedstrijd tussen Real Madrid en FC Barcelona is er zo een. In eigen land wordt het duel liefkozend El Clásico genoemd. Wat de Spanjaarden betreft is dit de klassieker onder de klassiekers. En op 6 mei is het er weer tijd voor! 

Een beetje voetbal en een beetje politiek

Elk voetballand heeft zijn eigen klassiekers. In Engeland gaat de strijd tussen Liverpool en Manchester United, de Italianen hebben aartsrivalen AC Milaan en Inter Milaan, en de Argentijnen zitten massaal klaar voor de Superclásico tussen Boca Juniors en River Plate. En Nederland? Hier gaat het tussen Amsterdam en Rotterdam, tussen 020 en 010. Oftewel: Ajax tegen Feyenoord.

De onderlinge strijd is overal groot, maar heeft nergens zoveel betekenis als in Spanje. Dat komt doordat de wedstrijd tussen Barcelona en Madrid van oudsher een sterke politieke lading heeft. Dat gaat al terug naar de tijd van Spaanse burgeroorlog en generaal Franco. Ben je voor het ‘koninklijke’ Madrid waar de centrale regering gevestigd zit? Of ben je fan van de opstandige Catalanen die trots voor hun eigen taal en cultuur knokken? Meestal wordt deze strijd uitgevochten in de politieke arena, maar een aantal keer per jaar gebeurt dit ook op het voetbalveld. Eind deze week is er weer een nieuwe winnaar van dit beladen duel.

De bookmakers geloven in FC Barcelona

Het zou natuurlijk mooi zijn als zo’n klassieker als de wedstrijd tussen Barcelona en Madrid voor de beslissing in het landskampioenschap zorgt. Dat is dit jaar helaas niet aan de orde. FC Barcelona werd afgelopen weekend de onbetwiste kampioen door Deportivo La Coruña met mooie cijfers (het werd 4-2) te verslaan. Dat was nog niet alles. Barcelona verzekerde zich een week eerder al van de Copa del Rey. In de bekerfinale tegen Sevilla wisten de Barcelonezen zelfs met 5 doelpunten verschil te winnen. De club lijkt op dit moment onverslaanbaar. Tenminste, in eigen land. Want tijdens de kwartfinale in de Champions League moest de club het afleggen tegen AS Roma.

FC Barcelona is erop gebrand om El Clásico te winnen. Maar vlak ook Real Madrid niet uit. Zij zijn minstens zo gedreven, zeker nadat ze het laatste duel in eigen huis met 0-3 verloren. De Barcelonezen hebben wel veel betere papieren. Zo staan ze in de actuele stand van La Liga maar liefst 15 punten voor op Real Madrid, dat de derde plek bezet. Wil je gaan gokken op deze wedstrijd? Bij winst voor Barcelona liggen de quoteringen rond de 1.65 – 1.70, terwijl dit voor Real Madrid 4.50 – 4.60 is. De bookmakers hebben in ieder geval een duidelijke keuze gemaakt.

Een wedstrijd met 650 miljoen toeschouwers

De wedstrijden tussen FC Barcelona en Real Madrid worden door voetballiefhebbers uit de hele wereld bekeken. Naar schatting zitten zo’n 650 miljoen mensen klaar om het duel live te volgen. Wil je niets missen? Zorg dan dat je op zondag 6 mei om 20.45 uur klaarzit. Vanaf dat moment zijn alle ogen 90 minuten lang gericht op stadion Camp Nou in Barcelona.

Algemene- en bonusvoorwaarden van de betreffende bookmaker zijn van toepassing. Deze site is alleen toegestaan voor 24 jaar of ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, hands24x7.nl.
Deze content mag niet gedeeld worden met minderjarigen.

Copyright © 2017 Weddenvoetbal.nl. Alle rechten voorbehouden.