Groepsfase Champions League 2018-2019

Champions League

De kwalificatieronden zitten erop en alle teams van Europa weten waar ze aan toe zijn. Hoor ik erbij of hoor ik er niet bij? Tot ieders vreugde mogen twee Nederlandse clubs die vraag, toch vrij onverwacht, met ja beantwoorden. Dat is goed voor de kas want zowel Ajax als PSV mogen een som van meer dan 35 miljoen euro aan hun banksaldo toevoegen? Dat ze niet de uiteindelijke winnaar zullen worden staat eigenlijk al bij voorbaat vast. Maar een plek bij de laatste zestien voor minstens een van de twee moet mogelijk zijn. Voorlopig schatten de bookmakers Ajax als derde van zijn groep in met een quotering van 9.00 (tegen Bayern 1.23 en Benfica 7.50). PSV mag op weinig clementie van de bookies rekenen. Zij schatten de kans rond de 26.0 dat de Eindhovenaren poulewinnaar worden.

Twee Nederlandse clubs in seizoen 2018/19

Het wordt weer spannend op de dinsdag- en woensdagavonden. In tegenstelling tot de laatste jaren doen er weer twee clubs mee aan de groepsfase van de Champions League. Het is Ajax zelfs gelukt drie loodzware kwalificatierondes met verve te overleven. De wedstrijden zullen uitgezonden worden door Veronica, met uitgebreide voor- en nabeschouwingen en scherpzinnige en minder scherpzinnige analytici. De groep die PSV geloot heeft is zeer sterk: drie clubs uit toplanden. Ajax lijkt het beter getroffen te hebben met slechts Bayern München als potentiële winnaar van de cup. De andere twee opponenten, Benfica en AEK Athene hoeven niet bij voorbaat als onneembare horden worden beschouwd. Er valt in ieder geval weer veel te wedden op voetbal. Het is nu eenmaal leuker om op wedstrijden met teams uit je eigen land te wedden. Dat zijn immers matches die breed uitgemeten worden in de media. Veel voor- en napret dus, naast een heleboel nuttige informatie die je kunt gebruiken voor het bepalen van je inzet.

Verdeling over de verschillende landen

Er doen 32 clubs mee aan de groepsfase van de CL, verdeeld over 15 landen. De vier grootmachten Engeland, Duitsland, Spanje en Italië vaardigen vier landen af. Met drie teams komt Frankrijk uit op het hoogste podium van het Europees voetbal en Nederland, Portugal en Rusland mogen ieder twee troeven uitspelen. De landen die met één club meedoen zijn: België, Turkije, Griekenland, Oekraïne, Servië, Slovenië en Zwitserland. Een bont gezelschap derhalve waarvan de meeste landen na de groepsfase niet meer bij horen. Het zijn immers de clubs uit de vijf toplanden die al jaren de dienst uitmaken in de Champions league. Zij hebben de rijkste clubs, de hoogste tv-inkomsten en de beste spelers. Een enkel keer dringt er een club uit een ander land door tot de kwart of zelfs halve finale, maar dat zijn uitzonderingen.

Welk topteam staat er het beste voor?

Wie gaat de Champions League winnen en wie wordt de topscorer? Voorlopig leidt Manchester City de dans voor Juventus, Barcelona en Real Madrid. Het vertrek van Christiano Ronaldo wordt dus echt als een aderlating gezien voor Real door de bookmakers. Toch staat hij niet bovenaan in het rijtje met getipte topscorers. Dat is Lionel Messi met 5.5 en Sergio Aguero met rond de 7.5. Op Klaas-Jan Huntelaar kan niet ingezet worden.

Algemene- en bonusvoorwaarden van de betreffende bookmaker zijn van toepassing. Deze site is alleen toegestaan voor 24 jaar of ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, hands24x7.nl.
Deze content mag niet gedeeld worden met minderjarigen.

Copyright © 2017 Weddenvoetbal.nl. Alle rechten voorbehouden.