Gaat Twente voor het kampioenschap in de Eerste Divisie?

FC Twente - voetbal wedden

Voor fans van FC Twente was het een moeilijk seizoen. Na een aantal jaar waarin het niet echt lekker liep in de Eredivisie, was daar uiteindelijk die ene onvermijdelijke stap: degradatie naar de Eerste Divisie. Maar de kans is groot dat de Tukkers na één seizoen alweer terugkeren in de hoogste competitie van het Nederlands voetbal. Komende vrijdag moet het gaan gebeuren. Tenminste, als het aan de Twente-fans ligt. De club moet dan wel het uitduel tegen Jong Ajax zien te winnen.

Zo staat het ervoor in de Eerste Divisie

De Keuken Kampioen Divisie is FC Twente onwaardig. Tien jaar geleden deed de club nog volop mee in de strijd om de landstitel. Na twee seizoenen waarin Twente als tweede eindigde, was daar in 2009/2010 eindelijk die felbegeerde titel. Niemand kon toen vermoeden dat er aan die succesvolle periode snel een eind zou komen. Degradatie naar de Eerste Divisie was daarbij het absolute dieptepunt.

De vele Twente-fans hopen massaal dat de weg naar boven inmiddels is ingezet. De eerste stap is in ieder geval dichtbij. De club kan aanstaande vrijdag kampioen worden en daarmee is een plekje in de Eredivisie verzekerd. FC Twente heeft afgelopen weekend alvast goede zaken gedaan. Er werd met 1-0 gewonnen tegen Telstar, en dat terwijl concurrent Sparta drie punten liet liggen. Hierdoor is het gat naar de nummer twee van de competitie gegroeid naar tien punten. Twente staat op 75 punten, Sparta op 65. Met nog vier wedstrijden te gaan kan de wedstrijd tegen Jong Ajax zomaar beslissend zijn.

Wordt Twente vrijdag kampioen of nog niet?

FC Twente heeft één zege nodig om het kampioenschap binnen te slepen. Maar er is nog geen enkele garantie dat die zege er vrijdag gaat komen. Zelfs de bookmakers durven geen duidelijk beslissing te nemen. De quoteringen voor een overwinning voor Jong Ajax staan nagenoeg gelijk aan die voor Twente. De Amsterdammers hebben dan ook het voordeel van een thuiswedstrijd. En helaas voor de Twente-fans heeft Ajax geen toestemming gegeven om het duel in de ArenA uit mogen te vechten. Het strijdtoneel is stadion De Toekomst, waar plek is voor slechts 185 uitsupporters. Voor FC Twente is het sowieso veel leuker om in eigen huis kampioen te worden. Het is dus niet ondenkbaar dat de échte strijd om de kampioensschaal plaatsvindt op maandag 22 april, als Twente het in Enschede opneemt tegen Jong AZ.

Of je nu gelooft in een overwinning voor FC Twente óf voor Jong Ajax, het is zeker interessant om op deze wedstrijd te wedden. Volgens de bookmakers kan het alle kanten op met het duel. Dat is wel te zien aan de quoteringen. Winst voor Jong Ajax levert ruim 2,5 keer de inzet op, en datzelfde geldt voor een overwinning voor FC Twente. De quoteringen bij een gelijkspel liggen rond de 3.30 à 3.50. Maak je keuze en wed op deze (misschien wel beslissende) wedstrijd. Want zo aan het einde van het seizoen is de Keuken Kampioen Divisie opeens erg interessant om te volgen.

Algemene- en bonusvoorwaarden van de betreffende bookmaker zijn van toepassing. Deze site is alleen toegestaan voor 24 jaar of ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, hands24x7.nl.
Deze content mag niet gedeeld worden met minderjarigen.

Copyright © 2017 Weddenvoetbal.nl. Alle rechten voorbehouden.