El Clásico: Real Madrid licht favoriet tegen FC Barcelona

Hoe koud het buiten ook mag zijn, de harten van voetbalfans over de hele wereld smelten alleen al bij het horen van de aankondiging van ‘El Grand Clásico’. Aanstaande zaterdag om 13.00 is het weer zover. Dan ontvangt regerend Spaans kampioen Real Madrid koploper FC Barcelona in het Estadio Bernabéu. Als we de bookies moeten geloven zal de 267e sportieve variant van de strijd tussen het koninklijke Madrid en de Catalanen in het voordeel van de Madrilenen worden beslecht. De kersverse wereldkampioen moet dan ook winnen om uitzicht op de Spaanse titel te blijven behouden, dus zullen naar verwachting vol gas geven. Messi en co zet je echter niet eenvoudig opzij, dus we kunnen een waar spektakel verwachten.

Ronaldo hoopt op erehaag

Afgelopen zaterdag was Real Madrid met 1-0 te sterk voor Gremio in de finale van het WK voor clubteams. Alsof de prijzenkast in Madrid nog niet genoeg uitpuilt kan er dus weer een beker worden bijgezet, dankzij een vrije trap van ’s werelds beste, Christiano Ronaldo. Vooruitlopend op de klassieker van aanstaande zaterdag gooit CR7 alvast wat olie op het vuur: “Het zou mooi zijn als Barcelona een erehaag voor ons vormt.” Want hoe gek het ook klinkt, de finale van het wereldkampioenschap is voor de ploeg van Zinedine Zidane slechts een opmaat voor het eerste duel met de aardsrivaal uit Barcelona in La liga dit seizoen. Hier kijken de fans naar uit, en hier gaat het om de titel ‘beste club van Spanje’, een titel die gezien de politieke spanningen van de laatste tijd wellicht belangrijker is dan ooit.

Barcelona lijkt onverslaanbaar

Onder aanvoering van Lionel Messi, die dit seizoen al weer veertien keer doel trof in de competitie (ondanks het feit dat hij evenzoveel keer paal en lat trof), lijkt Barcelona dit seizoen weer onverslaanbaar. De ploeg van reservekeeper Jasper Cillessen gaat aan kop in de Primera División en haalde met speels gemak de volgende ronde van de Champions League. Afgelopen zondag werd er in de generale met speels gemak gewonnen van Deportivo La Coruna, door twee doelpunten van elk Suarez en Paulinho. De naar PSG vertrokken Neymar lijkt steeds minder te worden gemist en de balans lijkt vooral in verdedigend opzicht beter dan ooit.

Bookmakers over Real Madrid tegen FC Barcelona

Toch zien de bookmakers goede kansen voor het sterrenensemble uit Madrid. En geef ze ook eens ongelijk. Er werden dit seizoen weliswaar punten gemorst door de Madrilenen, maar de wedstijd tegen Barcelona kent zijn eigen wetten en de wereldkampioen heeft genoeg kwaliteit om zelfs de hardste noten te kraken. De bookmakers zullen vooral naar de meest recente ontmoeting tussen de twee grootmachten om de Spaanse Supercup hebben gekeken. Zowel in de heen- als de thuiswedstrijd trok Real toen aan het langste eind. Dit levert bijvoorbeeld bij Mybet quoteringen op van slechts 2.05 keer je inzet bij winst voor Real. Een gelijkspel staat te boek voor odds van x 4.00, terwijl wie inzet op winst van Barcelona odds van x 3.15 tegemoet kan zien. Een Clásico eindigt vrijwel nooit in een gelijkspel, dus het is begrijpelijk dat ze je proberen over te halen in te zetten op een gelijkspel. Zelfs toen de laatste editie in La Liga dreigde te eindigen in een gelijkspel, schoot Messi alsnog raak in de 92e minuut. Het kan dan ook alle kanten op gaan in deze derby van het universum.

Algemene- en bonusvoorwaarden van de betreffende bookmaker zijn van toepassing. Deze site is alleen toegestaan voor 24 jaar of ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, hands24x7.nl.
Deze content mag niet gedeeld worden met minderjarigen.

Copyright © 2017 Weddenvoetbal.nl. Alle rechten voorbehouden.