De Klassieker: Ajax – Feyenoord

Ajax zal zondag gastheer zijn van Feyenoord in de Johan Cruyff Arena in de nieuwste editie van de spraakmakende Eredivisie-wedstrijd bekend als ‘De Klassieker’.

Ajax komt in dit duel in actie na een 3-1 zege op Ron Jans ‘Twente donderdag op De Grolsch Veste. Een laat offensief in de tweede helft van de ervaren Nederlandse spits Klaas-Jan Huntelaar en een doelpunt van nieuwe aanwinst, spits Sebastien Haller, zorgden voor de overwinning voor het Ajax van Erik ten Hag. Voormalig Arsenal-centrumverdediger Julio Pleguezuelo scoorde de troostgoal voor Twente.

Feyenoord versloeg woensdag in De Kuip het PEC Zwolle van John Stegeman met 1-0. Een doelpunt in de tweede helft van de jonge Colombia-international Luis Sinisterra zorgde voor de overwinning voor Feyenoord van Dick Advocaat.

Wie heeft de beste papieren.. Ajax of Feyenoord?

In 31 onderlinge ontmoetingen tussen de twee partijen heeft Ajax de duidelijke voorsprong. Ajax heeft 20 wedstrijden gewonnen, drie verloren en acht gelijkgespeeld.

De twee clubs stonden in 2019 voor het laatst tegenover elkaar in de Eredivisie, waarin Ajax Feyenoord met 4-0 versloeg.

Doelpunten in de eerste helft van de Marokkaanse international Hakim Ziyech, de Argentijnse linksback Nicolas Tagliafico, de Braziliaanse vleugelspeler David Neres en de Nederlandse middenvelder Donny van de Beek zorgden voor de overwinning van Ajax.

Ajax-manager Erik ten Hag mist de Braziliaanse international David Neres, Burkina Faso-international Lassina Traore en de Nederlandse aanvaller Brian Brobbey vanwege blessures.

Ondertussen zit Feyenoord zonder doelman Justin Bijlow, de Turkse international Orkun Kokcu en de Slowaakse aanvaller Robert Bozenik. Ook de Portugese middenvelder Joao Carlos Teixeira is wegens een blessure uitgeschakeld.

Vermoedelijke Ajax vs Feyenoord opstelling

Ajax voorspelde (4-3-3): Andre Onana, Noussair Mazraoui, Perr Schuurs, Daley Blind, Nicolas Tagliafico, Lisandro Martinez, Davy Klaassen, Ryan Gravenberch, Antony, Sebastien Haller, Dusan Tadic

Feyenoord voorspelde (4-3-3): Nick Marsman, Lutsharel Geertruida, Uros Spajic, Marcos Senesi, Tyrell Malacia, Jens Toornstra, Leroy Fer, Mark Diemers, Steven Berghuis, Lucas Pratto, Bryan Linssen

Algemene- en bonusvoorwaarden van de betreffende bookmaker zijn van toepassing. Deze site is alleen toegestaan voor 24 jaar of ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, hands24x7.nl.
Deze content mag niet gedeeld worden met minderjarigen.

Copyright © 2017 Weddenvoetbal.nl. Alle rechten voorbehouden.