De hoge kansen van voetbalweddenschappen

Wedden op voetbaltransfers

Voetbalweddenschappen zijn – vergeleken met de andere sporten die worden aangeboden – de beste en meest waardevolle sportweddenschappen. De reden hiervoor is duidelijk. Enorme aantallen gokkers geven de voorkeur aan voetbalweddenschappen. Dat wil zeggen: ze zorgen voor een bovengemiddeld verkoopvolume per game. Hierdoor kunnen de bookmakers de quotasleutels instellen op de hoogste limiet. Ten minste in de belangrijkste voetbalcompetities ligt de wiskundige uitbetalingsbenadering van de beste bookmakers boven de 95% -regel. In minder belangrijke sporten – bijvoorbeeld windsurfen of skischansspringen – zijn de kansen dan ook veel minder hoog.  

Wat is de 95%-regel bij het online wedden?

Wedders moeten er zich altijd bewust van zijn dat de bookmaker een economische analyse uitvoert voorafgaand aan het instellen van de weddenschap. Vanwege de opgenomen winstmarge heeft de bookmaker een klein voordeel dat hij moet doorberekenen. Dat is zijn verdienmodel. Het is bij wet geregeld dat de uitbetalingsratio op 95% ligt. Dat wil zeggen dat

95% van alle stakes wordt herverdeeld onder de gokkers. De slimme en ervaren voetbalwedders krijgen wat meer, de impulsieve en door emotie gedreven spelers wat minder.

De bookmakers moet ook bestaan en dus neemt hij een bepaald percentage van elke weddenschap in als een soort commissie. Bij een groot aantal wedders kan het percentage dat voor zichzelf neemt omlaag en daardoor past hij een andere quota-sleutel toe. Niet gek dus dat je het meeste verdient door op voetbal te wedden.

Hogere quota door onderlinge concurrentie

De bookmaker heeft echter ook te maken met concurrentie, zware concurrentie! Bij populaire weddenschappen, zoals het wedden op belangrijke voetbalcompetities, mag de uitbetalingsratio van hem wel wat lager. Hij kan zo hogere quota bieden en meer gokkers naar zijn website trekken. Wie profiteren daar in eerste instantie van? De wedders op voetbal die hun zaakjes goed voor elkaar hebben. Zij stropen de diverse websites af naar de beste weddenschappen en door hun hogere winstkansen verwerven zij navenante uitkeringen.

Als je wat dieper in de materie duikt, leer je de overwegingen van de wedkantoren kennen. Zij willen graag dat jij weddenschappen bij hen afsluit en niet bij die andere online bookmaker. Hogere quota en een grotere variatie zijn hiervan het gevolg. Dat zijn de voornaamste redenen waarom voetbal beter scoort dan andere sporten. Je krijgt meer voor een gewonnen bet en je hebt meer mogelijkheden om te gokken (en je kansen te spreiden).

Voetbal krijgt de meeste media-aandacht

Een andere reden voor het succes van voetbalweddenschappen is dat voetbal veel media aandacht krijgt. Daardoor is het eenvoudiger een goede analyse te maken. Een klein berichtje in het sportjournaal kan een ervaren gokker al de oren doen spitsen. Bij andere sporten – bijvoorbeeld tennis, wielrennen of hockey – ligt het nieuws minder snel op straat waardoor de kleine voordelen waar de topgokker op aast slechts sporadisch voorbijkomen.

Het kan om van alles gaan: trainers op het vinkentouw, ontevreden spelers, een blessure van de topspits van Wolverhampton Wonderers die dingt naar de topscorerstitel in een lagere

Engelse leaque. Dat maakt voetbal zo’n fascinerend doelwit voor wedders. Voetbal is overal!

Algemene- en bonusvoorwaarden van de betreffende bookmaker zijn van toepassing. Deze site is alleen toegestaan voor 24 jaar of ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, hands24x7.nl.
Deze content mag niet gedeeld worden met minderjarigen.

Copyright © 2017 Weddenvoetbal.nl. Alle rechten voorbehouden.