Copa América: wie haalt de finale en wie wint de titel?

Copa America

Europa heeft het EK, Zuid-Amerika heeft de Copa América. En dat toernooi werkt momenteel toe naar het hoogtepunt: de halve finales en finale. Er zijn nog vier landen in de strijd om de titel. Gastland Brazilië zit daarbij, maar ook titelverdediger Chili maakt wederom kans om het kampioenschap te winnen. Toch is het afwachten of deze twee landen daadwerkelijk tegen elkaar in de finale staan. Argentinië en Peru kunnen zomaar roet in het eten gooien. Spannend is het toernooi zeker. Maar het wordt nóg spannender wanneer je een weddenschap plaatst.

12 landen die strijden om de Zuid-Amerikaanse titel

Bij het Europees kampioenschap is er al volop strijd voordat het hoofdtoernooi überhaupt begint. Van de 55 voetballanden die lid van de UEFA moeten er na de kwalificaties 24 overblijven. Het kan dus al een hele klus zijn om het hoofdtoernooi te halen. Deelnemers aan de Copa América hebben dat probleem niet. Alle 10 leden van de CONMEBOL zijn namelijk automatisch toegelaten tot het hoofdtoernooi. Daarnaast heeft de organisator het recht om een aantal landen van buiten Zuid-Amerika uit te nodigen. Dit keer was het de eer aan Japan en Qatar, die overigens beide in de groepsfase strandden.

Grootse voetballanden en grootse spelers

In de Copa América zien we een aantal van de grootste voetballanden van de wereld. Uruguay werd verrassend genoeg uitgeschakeld in de kwartfinale. Na drie afgekeurde doelpunten (allemaal wegens buitenspel) én de gemiste penalty van Luis Suárez was het uiteindelijk Peru dat door wist te dringen tot de halve finale. Met de uitschakeling van Uruguay is voor Suárez de kans verkeken om topscorer te worden. Bij de bookmakers bestaat de top inmiddels uit Eduardo Vargas (2 keer gescoord voor Chili), Philippe Coutinho (2 doelpunten voor Brazilië), Alexis Sánchez (2 voor Chili) en Lautaro Martínez (2 voor Argentinië). Al mag je Lionel Messi (vooralsnog 1 keer gescoord voor Argentinië) nooit helemaal afschrijven.

In deze fase van het toernooi zijn er nog vier landen in de race voor de titel. Brazilië is de grote favoriet bij de bookmakers. Met quoteringen die rond de 1.75 liggen, is de voorsprong op Chili en Argentinië groot. Bij de meeste bookies doet Chili het net iets beter (gemiddelde quoteringen van 4.70). Een titel voor Argentinië kan zomaar vijf keer je inzet opleveren. Het lijkt erop dat Peru al blij mag zijn met die plek in de halve finale.

Wedden op de halve finales van de Copa América

Voordat de kampioen gehuldigd wordt, is het eerst nog tijd voor de halve finales. En natuurlijk kun je daar ook op gaan wedden. De wedstrijd Brazilië – Argentinië is veruit het interessantst. Toch wijzen de bookies een duidelijke winnaar aan. Bij winst voor de Brazilianen profiteer je van quoteringen rond de 1.80, voor Argentinië is dat 4.60. Wed je liever op Chili – Peru? Met quoteringen van 1.90 tegen 4.60 is Chili de grote favoriet.

Wie de wedstrijden rechtstreeks wil volgen, gaat overigens een paar korte nachten tegemoet. In de nacht van dinsdag op woensdag staat vanaf 2.30 uur het duel tussen Brazilië en Argentinië geprogrammeerd. Chili en Peru strijden precies 24 uur later om die andere felbegeerde plek in de finale.

Algemene- en bonusvoorwaarden van de betreffende bookmaker zijn van toepassing. Deze site is alleen toegestaan voor 24 jaar of ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, hands24x7.nl.
Deze content mag niet gedeeld worden met minderjarigen.

Copyright © 2017 Weddenvoetbal.nl. Alle rechten voorbehouden.