Ajax – PSV: Wedden op de kampioenskraker van zondag

Ajax - PSV - Wedden op voetbal

PSV staat na 26 speelrondes stevig aan kop in de Eredivisie. Het lijkt erop dat de kampioensschaal dit seizoen naar Eindhoven gaat. Er is één club die daar nog verandering in kan brengen: Ajax. Maar dan moeten de Ajacieden de wedstrijd van aanstaande zondag wel zien te winnen. In de Johan Cruijff ArenA ontvangt Ajax het team van Mark van Bommel. Voor de Amsterdammers is het erop of eronder. Weten ze te winnen en blijven ze zicht houden op de landstitel? Of vergroot PSV de voorsprong en wordt het voor Ajax wel heel moeilijk om het kampioenschap binnen te slepen? Eén ding is in ieder geval zeker: aanstaande zondag staat er een spannende kampioenskraker op het programma. Voor de mensen die graag wedden op voetbal is er reden genoeg voor een weddenschap!

PSV wíl winnen, Ajax móet winnen

In de Eredivisie is er al een groot verschil ontstaan tussen de kop en de rest. Na 26 van de 34 wedstrijden zijn het de PSV’ers die trots bovenaan staan. Met een totaal van 67 punten hebben zij inmiddels 5 punten meer bij elkaar gesprokkeld dan Ajax. Een goede uitgangspositie dus. De top 3 wordt compleet gemaakt door Feyenoord. Al staan de Rotterdammers met 47 punten wel op ruime achterstand.

De strijd om het landskampioenschap gaat zondag om 16.45 uur verder met de wedstrijd Ajax-PSV. De term ‘kampioenskraker’ is hierop echt van toepassing. De Ajacieden móeten het duel namelijk winnen. Lukt dat niet, dan wordt de kans wel erg klein dat de Amsterdammers het gat met PSV nog gaan dichten. We mogen dus verwachten dat Ajax vanaf de eerste minuut vol in de aanval gaat. PSV kan het wat rustiger aan doen. De Eindhovenaren hopen natuurlijk op winst, maar ze zijn waarschijnlijk toch redelijk tevreden als de wedstrijd in 0-0 eindigt. Het gat van 5 punten blijft bestaan en de landstitel is weer een stap dichterbij. Een overwinning voor Ajax brengt de spanning meteen weer terug in het kampioenschap. De Ajacieden komen met 65 punten erg dicht in de buurt van PSV. Als dat gebeurt, kan het nog alle kanten op met het landskampioenschap.

De bookmakers zijn klaar voor de wedstrijd van zondag

Bookmakers zijn altijd erg gevoelig voor het thuisvoordeel. Maar in dit geval heeft Ajax nog veel meer positieve punten. Het feit dat de club het duel eigenlijk moet winnen, is bijvoorbeeld al een belangrijk punt voor de bookmakers. Want een elftal dat echt ergens voor strijdt, is gewoon gevaarlijk. En laten we ook niet vergeten dat de Ajacieden extra vertrouwen hebben gekregen door Real Madrid in de Champions League te verslaan. Als Real het aflegt tegen Ajax, dan laat PSV misschien ook wel punten liggen. Dit alles vertaalt zich in de volgende quoteringen bij een 1×2 weddenschap:

  • (1) Winst voor Ajax: quoteringen rond de 1.70
  • (2) Winst voor PSV: quoteringen van 4.50 à 4.60
  • (x) Gelijkspel: quoteringen van ongeveer 4.35 à 4.40

Ondanks dat de quoteringen een duidelijk beeld laten zien, is de wedstrijd nog niet gelopen. PSV staat niet voor niets bovenaan de ranglijst. En geloof je dat de PSV’ers hun voorsprong gaan uitbreiden, dan profiteer je ook meteen van mooie quoteringen. Heb jij al ideeën over hoe de wedstrijd gaat verlopen? Zet dan alvast je geld in op de kampioenskraker Ajax-PSV.

Algemene- en bonusvoorwaarden van de betreffende bookmaker zijn van toepassing. Deze site is alleen toegestaan voor 24 jaar of ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, hands24x7.nl.
Deze content mag niet gedeeld worden met minderjarigen.

Copyright © 2017 Weddenvoetbal.nl. Alle rechten voorbehouden.