Ajax favoriet bij bookies tegen Feyenoord

Het jaar 2018 gaat lekker van start met in de eerste speelronde van de Eredivisie al direct de klassieker. Zondagmiddag 21 januari ontvangt Ajax aartsrivaal Feyenoord in de Johan Cruijff Arena. Als we op de quoteringen van de bookmakers af moeten gaan blijven de punten aanstaande zondag in Amsterdam, maar gezien de turbulente winterstop mogen we ons hier zeker niet blind op staren. Er is veel gebeurd en in de klassieker is de bal soms extra rond, wat een voorspelling uitermate lastig maakt.

Ten Hag: “Voortborduren op de speelwijze waar Ajax mee bezig was”

Hoewel Ajax bij vlagen erg goed voetbal op de mat legde in de eerste seizoenshelft, was de ploeg te wisselvallig en werd trainer Marcel Keizer vervangen door Erik ten Hag. De nieuwe oefenmeester nam meteen maatregelen om de Amsterdammers in defensief opzicht te versterken en haalde de  Nicolás Taglaiafico. Afgelopen zaterdag werd de Argentijn dan ook direct opgesteld tijdens een oefenwedstrijd in Portugal. Het duel tegen Lyngby, dat als generale gezien kan worden voor de klassieker, werd met 5-1 geworden en ten Hag kan terugkijken op een goede eerste wedstrijd. Hoewel hij niet meteen alles bij Ajax naar zijn hand wil zetten zag hij een team dat zo nu en dan ‘frivool en met veel variatie’ speelde. “Je moet klaar zijn voor de eerste competitie wedstrijd”, zo vertelt ten Hag dan ook in gesprek met Ziggo Sport, “Je borduurt verder op de speelwijze waar Ajax mee bezig was, je probeert mensen te leren kennen”.


El Ahmadi: “Van Persie is een topspeler”

Ook in Rotterdam werden de punten in de eerste seizoenshelft met moeite binnengesleept. De landskampioen had het er zwaar mee de competitie te combineren met de loodzware Champions League wedstrijden en dat is aan de stand af te lezen. We vinden de ploeg van Giovanni van Bronckhorst pas terug op een teleurstellende vijfde plaats. Toch is het seizoen pas halverwege en met het gewicht van de Europese verplichtingen van de schouders is Feyenoord zeker nog niet afgeschreven voor een prolongatie van het kampioenschap. Zeker met de terugkeer van Robin van Persie (op het moment van schrijven is de transfer zo goed als rond) in de Kuip kan het nog een mooi seizoen worden. Aanvaller El Ahmadi verwacht een succesformule: “Het is een topspeler en hij zal ons alleen maar beter maken. Ik denk dat de hele spelersgroep tegen hem opkijkt. Ik denk dat het een hele goede zet is, als hij komt. Ik denk dat wanneer hij wat zegt, iedereen het oppakt.”

Statistieken en verwachtingen bookmakers voor Ajax Amsterdam – Feyenoord Rotterdam

De wedstrijd eerder dit jaar in de Kuip werd met 1-4 door Ajax gewonnen. Hoewel de omstandigheden toen helemaal anders waren, lijken de bookmakers deze wedstrijd toch als belangrijke graadmeter te nemen voor het treffen van aanstaande zondag. Er wordt dan ook zwaar ingezet op winst voor Ajax. Kroon Casino bijvoorbeeld geeft odds van slechts x 1.66 bij winst van de thuisploeg. Zet je in op Feyenoord en trekken zij aan het langste eind, dan krijg je maar liefst 4.95 keer je inleg uitbetaald, terwijl een gelijkspel met odds van x 4.35 ook lekker wordt beloond. Zoals gezegd is de bal in de klassieker altijd extra rond, en zou je dus zomaar leuk kunnen verdienen als je deze keer inzet op de underdog. In de 177 voorgaande edities ging Ajax er met 79 overwinnen tegen 56 voor Feyenoord (en 42x gelijkspel) inderdaad net iets vaker met de winst vandoor dan de Rotterdammers, maar het verschil is zeker niet zo groot als de odds die je krijgt doen vermoeden!

 

Algemene- en bonusvoorwaarden van de betreffende bookmaker zijn van toepassing. Deze site is alleen toegestaan voor 24 jaar of ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, hands24x7.nl.
Deze content mag niet gedeeld worden met minderjarigen.

Copyright © 2017 Weddenvoetbal.nl. Alle rechten voorbehouden.