Accumulator weddenschappen: verhoog eenvoudig je winst

Accumulator weddenschappen

Accumulator-weddenschappen zijn enorm populair omdat hun verhouding tussen inzetten en winnen hoger is dan bij single weddenschappen. Je plaatst een enkele weddenschap op minstens 2 verschillende wedstrijden. De quoteringen van beide wedstrijden worden logischerwijs bij elkaar opgeteld en verpakt als 1 weddenschap. Je wint als beide voorspellingen juist zijn. Met een inzet van slechts € 5 kun je meer dan € 150 winnen. In feite is de aloude voetbaltoto het beste voorbeeld van een accumulator-weddenschap. Tegenwoordig zijn er echter zoveel meer mogelijkheden dan het ene rijtje wedstrijden dat door de totalisator is geselecteerd.

Acca’s zijn populair bij voetbalwedders

Accumulator-weddenschappen worden vaak afgekort als Acca’s. Ze worden des te interessanter als er op de favorieten wordt ingezet. Stel, je wilt de wedstrijden van Ajax, Feyenoord en PSV op één dag voorspellen. Je denkt dat alle drie clubs een overwinning pakken. Gokkend op de drie afzonderlijke wedstrijden is er slechts een geringe winst te halen. Door de drie wedstrijden van de favorieten te bundelen in één accumulator-weddenschap verhoog je je winst exponentieel. Uiteraard is er het risico dat het in een van de wedstrijden fout gaat ook groter. Stel dat PSV een puntje laat liggen bij degradatiekandidaat Emmen, maar Feyenoord wint in De Kuip van Heracles en Ajax maakt ook geen fouten uit bij FC Groningen, dan vis je alsnog achter het net. Toch zullen ervaren voetbalwedders vaak voor de Acca kiezen. De geringe winst van een afzonderlijke inzet op een favoriet is voor hen niet bevredigend.

Combineer weddenschappen binnen één sport

Naast de term Acca gebruiken we we in Nederland noemen we accumulator-weddenschappen ook vaak een multiple bet, een combi bet of een meervoudige weddenschap. De quotering wordt vastgesteld door de afzonderlijke quota met elkaar te vermenigvuldigen.

Voorbeeld:

  • Manchester United – Chelsea: Chelsea gaat winnen (quote 2.5)
  • Emmen – PSV (quote 1.4): PSV gaat winnen
  • Everton – Newcaste United (quote 4): score gaat 1-0 worden
  • Totale inzet: 2.5 x 1.4 x 4 = 14. Een zeer aantrekkelijke quote!

Voorwaarde is dus wel dat de wedstrijden binnen één sport vallen. Het is dus niet mogelijk om een handbalwedstrijd, de uitslag van een Touretappe en het aantal doelpunten dat in de wedstrijd Manchester United – Chelsea bijeen te voegen en gebruik te maken van de ‘multiplier’.

Bepaal zelf risico en winstkans

Door zelf een combi-sheet samen te stellen, bepaal je hoe groot je uitkering is bij winst. Je kunt spelen met het risico dat je zelf kiest. Dit geeft een heerlijk gevoel van onafhankelijkheid en soevereiniteit. De spanning wordt er ook alleen maar groter op, zoals voor een schaker die op meerdere borden tegelijk zijn simultaan geeft. Alles moet kloppen. Als er in één wedstrijd iets geks gebeurt – Christiano Ronaldo krijgt in de eerste minuut een rode kaart of bij Emmen maakt ‘de nieuwe Johan Cruijff’ op zestienjarige leeftijd onverwacht zijn debuut en scoort tweemaal – dan zul je je daarbij moeten neerleggen. Verlopen alle wedstrijden echter volgens verwachting, dan steek je een dikke winst in je broekzak.

Algemene- en bonusvoorwaarden van de betreffende bookmaker zijn van toepassing. Deze site is alleen toegestaan voor 24 jaar of ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, hands24x7.nl.
Deze content mag niet gedeeld worden met minderjarigen.

Copyright © 2017 Weddenvoetbal.nl. Alle rechten voorbehouden.