Aanstaande zondag Eredivisie-kraker: PSV – Ajax

Wedden PSV - Ajax

Deze week waren de ogen van het Nederlandse voetbalpubliek gericht op Ajax en PSV. Het Champions League duel van PSV tegen Barcelona verliep niet zoals gehoopt. Ajax lukte het dan wel weer om goed aan het kampioenschap te beginnen, met een 3-0 zege op AEK Athene. Na deze eerste Champions League wedstrijden richten de clubs zich weer op de Eredivisie. En laat er dit weekend nu een mooi duel op de voetbalkalender staan. Aanstaande zondag om 16.45 uur is in Eindhoven de aftrap van de wedstrijd PSV – Ajax. Het is de strijd tussen de twee Nederlandse Champions League ploegen én de strijd tussen de nummer één en twee uit de Eredivisie. Reden genoeg dus om op deze wedstrijd te gokken. 

Wint PSV, Ajax of wordt het gelijkspel?

PSV en Ajax zijn op dit moment behoorlijk aan elkaar gewaagd. Dat is wel te zien aan de quoteringen van de bookmakers. Wed je op een overwinning voor PSV, dan levert dat een potentiële winst op van ongeveer 2,5 keer je inzet. Bij winst voor Ajax staan de quoteringen op 2.70 à 2.75. De bookmakers verwachten wel dat er een winnaar uit de strijd komt. Wed je toch op een gelijkspel? Dan staan de cijfers ergens tussen de 3.35 en 3.60. Vooral bij een gelijkspel is het zeker de moeite waard om de verschillende bookmakers met elkaar te vergelijken. 

De bookmakers versus Ruud Gullit

Bij de bookmakers is er een lichte voorkeur voor PSV. Want hoewel de wedstrijd tegen Barcelona verloren ging, staan de Eindhovenaren wel bovenaan de Eredivisie. Alle vijf gespeelde competitiewedstrijden werden gewonnen. Ajax zit PSV zeker op de hielen. Alleen de wedstrijd tegen Heracles eindigde in een gelijkspel. Voor de rest wisten de Amsterdammers alles te winnen waardoor ze nu op 13 punten staan. Ook de goede wedstrijd tegen AEK Athene levert vertrouwen op. Dus krijgen de bookmakers wel gelijk en gaat PSV winnen? Het thuisvoordeel speelt ongetwijfeld een grote rol in de verwachte winst voor PSV.

Ruud Gullit is overigens een andere mening toegedaan. In een gesprek met beIN Sports laat de oud-voetballer weten dat Ajax volgens hem net iets meer kans maakt om te winnen. Toch durft ook Gullit zich niet 100% uit te spreken voor Ajax. Hij zegt: “Ajax heeft een klein voordeel, maar PSV heeft ook een aantal goede spelers. Van Bommel doet het denk ik heel goed. Ze verloren dinsdag, maar ze lieten een goede indruk achter in die wedstrijd.” 

Creëer extra spanning met een weddenschap

Ben jij het eens met de bookmakers en gaat PSV winnen? Of geloof je net als Gullit in een overwinning voor Ajax? Doordat beide clubs aan elkaar gewaagd zijn, is dit een zeer interessante wedstrijd om op te wedden. Je creëert op deze manier ook meteen extra spanning als je live naar de beelden zit te kijken. Zelfs als je geen groot fan bent één van beide clubs, zit je opeens te juichen als Ajax of PSV een doelpunt maakt.

Algemene- en bonusvoorwaarden van de betreffende bookmaker zijn van toepassing. Deze site is alleen toegestaan voor 24 jaar of ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, hands24x7.nl.
Deze content mag niet gedeeld worden met minderjarigen.

Copyright © 2017 Weddenvoetbal.nl. Alle rechten voorbehouden.