Belgische Pro League topper: Club Brugge – Royale Union

De Eredivisie ligt dit weekend stil, maar er zijn Nederlanders die dit week wel in actie komen in de Belgische Pro League. Aanstaande donderdag staat zelfs de wedstrijd tussen de nummer twee Club Brugge en nummer een Royale Union SG gepland. Het hele seizoen heerst Royale Union de ranglijst van de competitie en probeert Club met onze landgenoten, Noa Lang, Bas Dost en Ruud Vormer de ploeg bij te houden. Welk team gaat winnen op het Jan Breydel Stadion te Brugge. Zet in en win via weddenvoetbal.nl!

Alfred Schreuder: “Alleen op veld kan je de stand veranderen”

Niet alleen Noa Lang, Bas Dost en Ruud Vormer zijn wekelijks waardevol voor het Belgische Club Brugge. Sinds de winterstop heeft onze landgenoot Alfred Schreuder het stokje overgenomen van de naar AS Monaco vertrokken Philippe Clement. Voor Schreuder staat er donderdag dus meteen een pittig potje voetbal op het programma tegen de koploper, maar Schreuder is voorbereid. “De statistieken kennen we, de stand ook. De vraag is: hoe kunnen we dat veranderen? Dat kan alleen op het veld”, aldus Schreuder die hiervoor assistent trainer van Ronald Koeman was bij FC Barcelona.

“We moeten minder tegengoal krijgen”

Doel is om ook na deze topper in de Belgische titelrace te blijven. “In eerste instantie moeten we minder tegengoal krijgen en als we dat kunnen in combinatie met andere aspecten, zullen we ook de achterstand inlopen”, zegt de nieuwe trainer van Club die donderdag vertrouwt op zijn nieuwe ploeg. “Elke speler die op het veld zal staan, zal honderd procent gefocust zijn”, aldus trainer Schreuder.

Felice Mazzu: “Met veel vertrouwen naar Club Brugge”

Royale Union stijgt het hele seizoen al boven zichzelf uit. Aan het roer van het succes van de club uit Brussel staat Felice Mazzu. De trainer vraagt uiterste concentratie van zijn ploeg als het tegen Club Brugge speelt. “We moeten veel zelfvertrouwen hebben als we donderdag de topper tegen Club Brugge spelen”, zo zegt de succestrainer van Royale Union in zijn voorbeschouwing.

“Beter moeten doen dan in de thuiswedstrijd”

De ploeg van trainer Mazzu laat dit seizoen heel weinig punten liggen, maar de wedstrijd in eigen huis tegen Club Brugge verliep niet zoals gehoopt. Zijn ploeg verloor met 0-1, maar dat maakt de trainer niet bang voor de reis naar Brugge. “Ik zei tegen mijn jongens dat we, als we aan België willen tonen dat we progressie hebben geboekt, beter moeten doen in de topwedstrijden dan in de thuiswedstrijd”, aldus de Belgische trainer aan het slot van zijn vooruitblik.

Statistieken

In de Belgische Pro League staat Royale Union SG met 53 punten op de eerste plaats. De voorsprong op Club Brugge is maar liefst negen punten. De ploeg in Brugge heeft 44 punten en wordt nauw op de hielen gezeten door de nummer drie Royal Antwerp FC. Trainer Schreuder en zijn team moeten dus winnen wil het de concurrentie voorblijven.

Head 2 Head

Royale Union komt meestal niet uit in de hoogste Belgische competitie. Vorig seizoen promoveerde de ploeg. Dit seizoen werd er al in Brussel gespeeld tegen de Bruggenaren. Die wedstrijd won Blauw-zwart met 0-1. In 2019 speelden de teams een oefenduel tegen elkaar. Ook toen bleek Club met 3-2 te sterk voor de ploeg die toen een niveau lager speelde dan Club Brugge.

Huidige vorm Club Brugge

Club Brugge begon deze week met een wedstrijd bij Standard Luik. De ploeg van coach Schreuder kwam in Luik niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Een week eerder werd Sint-Truiden VV op Jan Breydel wel verslagen. Brugge won met 2-0.

Huidige vorm Royale Union SG

Op de huidige vorm van Royale Union SG is weinig aan te merken. De ploeg van trainer Mazzu rijgt de een na de andere overwinningen aan elkaar. Dit jaar werd het kleine RFC Seraing dat zeventiende staat in de Belgische competitie met 0-4 verslagen. Ook de oude ploeg van trainer John van den Brom, KRC Genk werd in Brussel met 2-1 overwonnen.

Lappenmand

Club Brugge speelt zonder Mbamba Noah tegen Royale Union. De verdediger van Club is ziek en zal donderdag daar nog niet van terugkeren. De Schotse verdediger Jack Hendry is door een rode kaart in de vorige wedstrijd geschorst voor deze speelronde.

Union-trainer Mazzu mist met Matthew Sorinola, Senne Lynen en Kaoru Mitoma ook een aantal geblesseerde spelers voor de topper tegen Club.

Prognose

En dan de prognose voor Club Brugge – Royale Union SG. Onze wedtip is een overwinning van Club Brugge. Wat is jouw voorspelling voor deze midweekse kraker in de Belgische Jupiler Pro League?

Onderstaand odds-overzicht geeft je een indicatie van de maximale quoteringen die de online bookmakers voor je gereed hebben staan voor dit duel.

Quoteringen Club Brugge – Royale Union SG

De Nederlandse bookmakers op weddenvoetbal.nl vergeten ook de Belgische competitie niet van zeer hoge pre-odds te voorzien. In het 1X2 spelsysteem staat de hoogste quotering van deze wedstrijd op x 3.60 keer je speelbedrag ingedeeld en wordt uitgekeerd bij een gelijkspel in Brugge.

De bookmakers keren met x 3.40 keer je speelbedrag niet veel minder uit voor winst van koploper Royale Union. Winnen de Nederlanders met Club Brugge? Dan kun je x 2.05 keer je inleg verdienen bij de bookies.

De Belgische Jupiler Pro League wedstrijd Club Brugge – Royale Union SG wordt gespeeld op donderdag 27 januari om 20:45 uur op Jan Breydel Stadion te Brugge. Wil jij de Nederlanders bij Club Brugge aanmoedigen en inzetten op deze kraker in het Belgische voetbal? Ga dan naar de bookmakerspagina van VoetbalGokken.nl en speel mee!

Algemene- en bonusvoorwaarden van de betreffende bookmaker zijn van toepassing. Deze site is alleen toegestaan voor 24 jaar of ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, hands24x7.nl.
Deze content mag niet gedeeld worden met minderjarigen.

Copyright © 2017 Weddenvoetbal.nl. Alle rechten voorbehouden.